wetenschap

Weekend wordt fris, maar maandag tot 24 graden

1 © thinkstock

Het weekend begint grijs met regen of motregen. Later op de dag volgen er buien vanaf het westen met tussendoor enkele korte opklaringen. Aan de kust en in het westen wordt het op het einde van de dag droog met brede opklaringen. De maxima liggen tussen 14 of 15 graden in Hoog-België en 20 of 21 graden in Vlaanderen. Dat meldt het KMI.

De komende nacht krijgen we vanaf het noorden brede opklaringen. In de Ardennen blijft het meestal zwaarbewolkt en mistig met ook soms nog regen of motregen. Ook elders in het land kan plaatselijk nevel of mist voorkomen. Minima van 12 tot 15 graden.

De weerkaarten geven voor morgen afwisselend opklaringen en wolkenvelden aan. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar hier en daar kan nog een buitje vallen. De maxima schommelen tussen 17 graden in de Ardennen en tot 21 graden elders in het land.

Maandag wordt een warme en droge zomerse dag met temperaturen van 20 tot 24 graden. Dinsdag loopt het kwik op tot 25 graden of meer, maar in de loop van de dag krijgen we regen en onweer. Woensdag wordt het tijdelijk droog en vrij zonnig met maxima rond 22 à 23 graden. Vanaf donderdag laten de weergoden opnieuw wisselvallig weer met regelmatig regen of (onweers)buien op ons los.

nieuws

zine