Dossier Aardbevingen

Tyfoon Talim aan land op zuidwestelijke Japanse eilanden

1 epa

De krachtige tyfoon Talim is aan land gegaan op het eiland Miyako, ten zuiden van Japan. Zeker 20.000 huishoudens zitten daar zonder stroom. Voorlopig is er geen sprake van slachtoffers. Het is al de achttiende tyfoon die door het gebied trekt dit seizoen. Vanochtend werd er trouwens in het oosten van Japan een aardbeving met een kracht van 4,6 waargenomen, meldt het Japans meteorologisch agentschap.

Gisteren viel er al 480 milimeter neerslag op de Japanse eilanden. Ongeveer 100 vluchten werden geannuleerd en meer dan 300 passagiersboten konden door het stormweer niet uitvaren in het meest zuidelijke punt van de Okaniwa prefectuur.

Het Japanse weeragentschap verwacht dat de storm over de Oost-Chinese Zee zal trekken en het eiland Kyushu, in het zuiden van Japan, op zondag zal bereiken.

Vanochtend stelde het weeragentschap trouwens ook een aardbeving vast in het oosten van Japan. Het epicentrum lag ten noorden van Tokio, in de prefectuur van Saitama. Het tsunamialarm werd niet afgekondigd.

Dossier Aardbevingen
Dossier Aardbevingen

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine