Smartphones

Tokkelen en scrollen we onze hersenen dood?

Onderzoek wijst uit: Belgen gunnen zichzelf amper rustmoment tijdens werk

1 Even koffiepauze? Ook dan halen de we smartphone boven. © Thinkstock

Goed nieuws: u moet meer pauze nemen. 15 procent van de Belgen pauzeert nooit over de middag. En zij die het wel doen, zitten aan een scherm gekluisterd. “Whatsappen en Instagrammen voelt als ontspanning, maar geef je brein eens rust.”

Samen lunchen met de collega's of halverwege de voormiddag een praatje aan het koffieapparaat: we maken er nog amper tijd voor. Onze werkdag is opgedeeld in werken, werken en op onze smartphone tokkelen. Voor pauze? Geen plaats in de planning. Amper 67 procent van de werkende Belgen neemt dagelijks tijd voor een lunchbreak. Bij zelfstandigen is dat zelfs maar 53 procent. De rest werkt gewoon verder. Dat blijkt uit onderzoek van levensverzekeraar NN, dat 1.061 werknemers bevroeg.

Als er al over de middag geen tijd is om even vanachter dat bureau vandaan te komen, dan hoeft het ook niet te verwonderen dat er voor koffie in de voor- of namiddag al helemaal geen onderbreking wordt ingelast. 66 procent legt het werk nooit stil om het even over wat anders dan de job te hebben.

nieuws

cult

zine