wetenschap

Temperatuur loopt deze week op tot 30 graden, lokale onweders mogelijk

1 © thinkstock

Vanmiddag trekt een zwakke neerslagzone verder zuidwaarts over het land. Het is op de meeste plaatsen wisselend tot zwaar bewolkt, met lichte neerslag of motregen. In het noorden van het land zijn er meer opklaringen. De temperaturen stijgen tot 19 graden in de Hoge Venen, 22 graden aan de kust en tot 24 of lokaal 25 graden elders. Dat meldt het KMI.

Vanavond en -nacht wordt het droog met wat hoge sluierbewolking. De minima liggen tussen 11 en 13 graden in de Ardennen en gaan van 14 tot 16 graden in de rest van het land.

Morgen wordt overwegend zonnig met enkele hoge wolken. In de loop van de namiddag zullen meer en meer stapelwolken gevormd worden, maar het blijft droog. Het wordt warm, met temperaturen tot 23 à 24 graden in Hoog-België, 27 graden aan de kust en 28 à 29 graden elders. Dinsdagavond kunnen lokaal enkele onweders voorkomen, maar op de meeste plaatsen blijft het wisselend bewolkt en droog.

Woensdagochtend begint nog zonnig, maar al snel zullen in heel het land stapelwolken gevormd worden. Op een lokale bui na blijft het in de namiddag op de meeste plaatsen droog.

Op het einde van de namiddag en in de loop van de avond zullen (mogelijk hevige) onweders vanuit Frankrijk ons land bereiken. Het wordt drukkend warm, bij maxima tussen 26 graden in de Hoge Venen, 32 graden in de Kempen en rond 30 graden in het centrum.

Van vrijdag tot zondag is het licht wisselvallig, met langere droge perioden en opklaringen afgewisseld met soms wat regen of enkele buien. De maxima in het centrum blijven in de buurt van 24 graden.

Meest gelezen

nieuws

cult

zine