Energie

Recordaantal mensen verandert van energieleverancier

Dit jaar zijn al een record aantal mensen veranderd van energieleverancier. Dat blijkt uit cijfers van de de VREG, de Vlaamse energieregulator, die VTM Nieuws kon inkijken.

Elektriciteit is dit jaar fors duurder geworden en daarom gaan mensen sneller kijken of ze niet kunnen besparen door van leverancier te veranderen.

Voor elektriciteit stapten dit jaar al 460.000 mensen over van leverancier, terwijl in dezelfde periode vorig jaar er dat 330.000 waren. 330.000 beslisten om ook voor gas van leverancier te veranderen. Vorig jaar deden maar 233.000 mensen dat.

Dirk Van Evercooren, directeur marktwerking VREG schrikt niet van de cijfers. "Er is een grote concurrentiestrijd tussen de verschillende elektriciteits- en aardgasleveranciers. Dus klanten krijgen ook constant aanbiedingen en dat speelt zeker ook mee", vertelt hij.

"Vergelijken loont"

Ook volgens Test-Aankoop loont het nog altijd de moeite om de vergelijking te maken, maar je moet wel alles meetellen. Sommige leveranciers rekenen namelijk kosten aan als je klant wordt en dat geld ben je vaak helemaal kwijt. "Het grootste deel van de energiefactuur bestaat uit belastingen. Het zijn die, die zo fel zijn gestegen. Maar je kan dat dus voor een deel compenseren door de goedkoopste leverancier te zoeken", zegt Simon November van Test-Aankoop.

Dossier Kernenergie
Dossier Kernenergie

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine