Mars

NASA zoekt volgende generatie astronauten om naar Mars te reizen: dit zijn de vereisten

- Door: Tine Kintaert - Bron: Mashable.com
2 Matt Damon in 'The Martian', waarin astronauten naar Mars trekken. © rv

Het Amerikaanse ruimteagentschap NASA schrijft binnenkort vacatures uit voor de volgende generatie astronauten. Zij zullen onder meer een ruimtereizen naar Mars mogelijk moeten maken.

2 NASA's Curiosity rover op de planeet Mars. © REUTERS

De volgende astronauten worden verantwoordelijk voor missies in het Internationaal ruimtestation ISS en bemande vluchten met het nieuwe ruimtevaartuig Orion. 

Sinds op de planeet water is ontdekt, heeft NASA last van Marskoorts. Het instituut is op zoek naar de "komende Marsgeneratie die nieuwe hoogten moet bereiken en ons zal helpen met het realiseren van ons doel: voet zetten op de rode planeet".

Een ruimtereis naar Mars klinkt volgens het nieuwsbericht van NASA duidelijk niet meer als sciencefiction, maar het is nog niet helemaal duidelijk over de nieuwe astronauten ook voet op Mars zullen zetten. Het blijft dan ook een heel eind vliegen: ongeveer 56 miljoen kilometer.

Vanaf 14 december kunnen geïnteresseerden solliciteren. Op papier zijn de voorwaarden niet zo heel strikt. Je moet in het bezit zijn van een bachelordiploma in ofwel de wetenschap, wiskunde, technologie of als ingenieur. Daarnaast moet je minstens 3 jaar relevante ervaring hebben en in goede conditie zijn om het fysieke examen aan te kunnen. Daarnaast moet je ook Amerikaan zijn.

NASA kiest de nieuwe astronauten pas halverwege 2017. Toen het agentschap in 2013 nieuwe astronauten zocht, meldden zich meer dan 6.000 kandidaten.

nieuws

zine