Voeding

Minder vlees en meer groente, als het mooi gepresenteerd wordt lusten we alles

Hoe restaurants een rol kunnen spelen bij het verduurzamen van onze eetgewoonten

- Nell Westerlaken - Bron: Volkskrant
2 Achteraan het broodje zalm oude stijl, vooraan de make-over: minder vis, meer groenten. © Jenaae Jackson / Stella Image Photography

Restaurants en bedrijfskantines kunnen een rol spelen bij het verduurzamen van eetgewoonten. Een groenere bal gaat er zonder morren in, als die maar spannend en verleidelijk wordt gepresenteerd, blijkt uit Nederlands onderzoek. Gewoon meer sla op een bord werkt niet en de kipsaté is heilig.

Consumenten in restaurants, eetcafés en bedrijfskantines eten tot wel 113 procent meer groenten en 13 procent minder vlees of vis als gerechten lekkerder en verleidelijk worden klaargemaakt en gepresenteerd. De horeca kan hierdoor een belangrijke rol spelen in het verduurzamen van eetgewoonten. Bovendien eten de gasten gezonder.

Presentatie en kwaliteit van het gerecht zijn in hoge mate doorslaggevend voor de klanttevredenheid bij dit soort menu-ingrepen, blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research, het Louis Bolkinstituut voor duurzame landbouw en voeding, en Greendish, een organisatie voor verduurzaming van het voedselaanbod in steden en bij grote bedrijven.

nieuws

cult

zine