Corpus

Met het gezin een tripje maken door de darmen: waarom is interactief museum Corpus toch zo populair?

- Olaf Tempelman - Bron: de Volkskrant
2 © Hollandse Hoogte / Taco van der Eb Fotografie

Interactief museum Corpus is in zijn tienjarig bestaan uitgegroeid tot een van de populairste attracties in Nederland. Letse, Portugese en Hollandse bezoekertjes vergapen zich aan 3D-zaadcellen, anale roltrappen en broodjes kaas. Waarom is het zo snel zo populair geworden?

Aan welk orgaan vertrouwt u het liefst uw auto toe? Nieren, lever, longen? Houd rekening met drukte. Als de nierzone vol staat, mag je blij zijn als je hem kwijt kunt bij de lever.

Share

In de parkeergarage verraden nummerplaten van de lever- tot de longzone dat ze tegenwoordig van Letland tot Portugal voor het menselijk lichaam naar de Noordzee rijden

De reis door het menselijk lichaam waarmee museum Corpus in Oegstgeest, ten noorden van Den Haag, zich een internationale reputatie heeft verworven, begint al in de parkeergarage. Dit net tien jaar geworden interactieve museum is Nederlands snelst in populariteit stijgende attractie. In cijfers die vorige week bekend werden, sprong Corpus naar de dertiende plek van het attractieklassement.

nieuws

cult

zine