Suikervervanger

Heeft Nestlé de heilige suikergraal gevonden?

Multinational herstructureert suiker zodat er minder nodig is voor zijn chocoladerepen

- Femke Van Garderen - Bron: Eigen berichtgeving

Nestlé heeft na jaren een techniek ontwikkeld waarmee het het suikerpercentage in chocoladerepen met 30 procent naar beneden kan halen. Is dit zoveel beter dan bestaande vervangers als stevia en tagatose?

Voelen we ons straks iets minder schuldig wanneer we een KitKat, een Lion of een pakje Smarties uit een automaat halen? Het zou kunnen, want Nestlé, de multinational die deze producten op de markt brengt, heeft een nieuwe techniek waarmee het de hoeveelheid suiker in chocolade aanzienlijk omlaag krijgt. 

Tenminste, dat moet blijken uit het eerste aangepaste product dat het op de markt brengt: de nieuwe 'Milkybar Wowsomes', een reep die vooral populair is in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, zou 30 procent minder suiker bevatten dan het origineel. De komende weken moet de nieuwe reep in de winkelrekken van beide landen komen te liggen.

nieuws

zine