Voeding Plus

Bloederige vegetarische burger onveilig

Hoe ‘vlezig’ kan het vlees van de toekomst worden?

1 De Amerikaanse 'Impossible burger' bestaat enkel uit plantaardige ingrediënten meer lijkt erg hard op het origineel en is al in een twintigtal restaurants in de VS te krijg. ©rv

Een Amerikaanse ‘vegetarische burger die net echt lijkt want zelfs bloedt’, is onveilig omdat hij met een nieuw ggo-eiwit is gemaakt, zo blijkt uit gelekte documenten van de keuringsautoriteit. Hoezeer moet nepvlees op het origineel lijken om ons minder vlees te doen eten?

Het moest ‘de perfecte hamburger’ zijn voor wie (meer) vegetarisch wil eten maar niet zonder de ‘vleeservaring’ kan. De ‘Impossible Burger’ van start-up Impossible Foods is sinds vorig jaar te krijg in een twintigtal Amerikaanse restaurants en zou ‘helemaal naar rundvlees’ smaken en is zelfs ‘bloederig’.

Nu willen sommige milieu-organisaties de burger van de menu’s geschrapt zien, hoewel zij dezelfde doelstelling hebben als de oprichters van Impossible Foods delen: de vleesconsumptie en zo onze ecologische voetafdruk doen slinken.

cult