wetenschap

Aardverschuiving sleurt twee bussen mee in India: 45 doden

1 © Twitter

Minstens 45 mensen zijn gisteren om het leven gekomen nadat een aardverschuiving twee bussen meesleurde in een bergachtig gebied in het noorden van India. De autoriteiten vrezen dat de dodentol nog naar 50 zou kunnen stijgen.

Het ongeval vond plaats op een 200-tal kilometer van Shimla, de hoofdstad van de bergachtige deelstaat Himachal Pradesh. De bussen waren rond middernacht net gestopt voor een pauze toen rotsen en een modderstroom een volledige strook van de weg verzwolgen.

Vijf mensen konden worden gered, aldus een medewerker van de rampenbestrijdingsdienst in Mandi. "De zoektocht loopt op zijn eind. Het aantal doden zou nog naar 50 kunnen stijgen". Himachal Pradesh ligt in de uitlopers van het Himalayagebergte.

Overstromingen
Ook in het naburige Nepal hebben de aanhoudende stortregens al aardverschuivingen en overstromingen veroorzaakt. Daarbij kwamen al minstens 47 mensen om het leven. Er zijn zeker 20 gewonden geteld en duizenden mensen zijn dakloos geworden, zo deelde het ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag mee. De overheid heeft 8.000 politieagenten en soldaten opgetrommeld om te helpen waar kan. Zware moessonregens lieten de rivieren in het land aanzwellen tot kolkende stromen.

De Himalaya-staat krijgt vaak af te rekenen met natuurrampen. In 2015 kwamen bij een zware aardbeving ongeveer 9.000 mensen om het leven.

pallab ghosh on Twitter

Over 30 dead in #HimachalPradesh bus accident due to #landslide, after a #cloudburst on the #Mandi-#Pathankot National Highway #Shimla #news

Himachal Ujala News on Twitter

kotrupi #mandi #Pathankot National Highway #landslide SlidingHimachal #HimachalPardesh

nieuws

zine