Milieu

"Tijd om het verzet tegen ggo's op te geven"

Milieuactivist Stijn Bruers werpt met opiniestuk stevige knuppel in het groene hoenderhok

1 Bruers: "Het verzet vanuit de groene beweging tegen ggo's wordt tegenwoordig op overtuigende wijze weerlegd." © Bas Bogaerts

Een groene activist die zich niet langer tegen ggo's (genetisch gemodificeerde organismen) kant: het is hardop vloeken in de groene kerk. Wetenschapper en activist Stijn Bruers deed het op zijn blog. Ondanks weerwerk, blijft hij bij zijn standpunt: "Ook wij vergissen ons soms."

Dat zijn blog niet bepaald onopgemerkt zou blijven, dat had hij zelf ook wel kunnen voorspellen. Dat de reacties zo massaal zouden binnenstromen, en in heel wat gevallen ook behoorlijk negatief uitvallen, dat heeft hem toch wél verrast. "Ik heb nog nergens expliciet gehoord of gelezen dat ik een verrader ben, maar ze denken het misschien wel. Dus ja, dat heeft er emotioneel wel fel ingehakt."

Share

'Ik hoop dat ik hiermee niet te veel vijanden maak, want ik wil al die groene organisaties die ik al jarenlang steun ook blijven steunen'

Stijn Bruers, doctor in de theoretische natuurkunde en ecologie

Een paar dagen geleden plaatste Stijn Bruers op zijn veelgelezen blog een lijvige en meer dan stevig gedocumenteerde bijdrage onder de titel 'Waarom de milieubeweging het ggo-dossier mag loslaten'.

nieuws

cult

zine