TV-tips

Waarom dit Beatles-album nog altijd even revolutionair is (en 4 andere tv-tips)

3 © rv

Heeft u een tv-avond gepland, maar weet u nog niet wat kijken? Met The Beatles, voetbal of een film heeft u alvast keuze genoeg om er een gezellige avond van te maken. Dit zijn onze tips.

Sgt. Pepper’s Musical Revolution

3 © rv

De iconische Beatlesplaat Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band wordt meer dan 50 jaar nadat ze uitkwam nog steeds beschouwd als een innovatief, revolutionair en zeer invloedrijk album. De werkwijze van producer George Martin en zijn team werd de norm voor zowat elke rockgroep die volgde. Deze fascinerende BBC-documentaire ontleedt minutieus onsterfelijke songs als ‘A Day in the Life’, ‘Lucy in the Sky with Diamonds’ en ‘Lovely Rita’.

Om 22.55 uur op Canvas

The Thin Red Line

Prachtig in beeld gebrachte oorlogsfilm van de eigenwijze Terrence Malick (Days of Heaven), die geroemd wordt om zijn unieke stijl. De generale staf van het Amerikaanse leger stuurt tijdens WO II een divisie mariniers naar Guadalcanal. Ze moeten het eiland koste wat het kost veroveren, maar vechten in de eerste plaats om te overleven. 

Om 20.40 uur op CAZ

Prince, Son and Heir: Charles at 70

3 © AFP

Documentairemaker John Bridcut volgt prins Charles tijdens zijn werk en achter de schermen, en praat met die mensen die hem het beste kennen: de hertogin van Cornwall en de prinsen William en Harry. Het levert een openhartig en intiem portret op van de Britse kroonprins. 

Om 22 uur op BBC 1

Europa League: KRC Genk - Besiktas

Met de spectaculaire 2-4-zege op Besiktas veroverde Racing Genk voetbalharten over heel Europa. Een nieuwe zege zou de Limburgers een reuzenstap dichter brengen naar Europese overwintering.

Om 18.55 uur op Canvas

Het Lichaam van Coppens

Laatste aflevering van het gesmaakte zesde seizoen van Het Lichaam van Coppens. De broers blikken terug op hun meest spectaculaire uitdagingen, waarvan bijvoorbeeld het kweken van een sixpack voor heel wat media-aandacht wist te zorgen.

Om 20.35 uur op VTM

Een volledig overzicht vindt u hier

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine