Tv-tips

Vijf filmtips voor een geslaagde tv-avond

1 Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. © RV

Films, films en nog meer films op deze zaterdagavond. Om u een handje te helpen, selecteerden we alvast een top vijf. Bekijkt u liever het hele tv-overzicht? Klik dan hier. 

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Regisseur Tim Burton verfilmde het succesvolle boek van Ransom Riggs, en vond in ons land het perfecte kasteel om als weeshuis te fungeren: het Torenhof in Antwerpen. Asa Butterfield en Eva Green spelen de hoofdrollen, en de actievolle climax is genieten.

Om 20.25 uur op VTM.

A Million Ways to Die in the West

Herder Albert vindt zijn draai niet in het harde Wilde Westen. ‘Family Guy’-bedenker Seth MacFarlane neemt het scenario, de regie en de hoofdrol voor zijn rekening in deze westerncomedy.

Om 20.35 uur op Q2.

Victoria

De waakzaamheid moet bijzonder groot geweest zijn op de set van deze bekroonde Duitse film over een jonge Spaanse vrouw die het Berlijnse nachtleven induikt. Regisseur Sebastian Schipper filmde het hele verhaal immers in één enkele, 134 minuten durende take.

Om 22.05 uur op Canvas.

Cold in July

Oost-Texas, 1989. Dane, een toegewijde huisvader, schiet uit zelfverdediging een inbreker dood. Na het voorval krijgt Dane al snel te maken met Russel, een ruige ex-gevangene en de vader van de man die hij heeft neergeschoten. Russel is vastbesloten om de dood van zijn zoon te wreken. De zaak krijgt echter een bijzondere wending wanneer Jim Bob, een privédetective, ten tonele verschijnt.

Om 22.10 uur op Vitaya.

Don Jon

Regiedebuut van Joseph Gordon-Levitt (‘The Dark Knight Rises’) waarin hij zelf de hoofdrol speelt van een aan porno verslaafde Johnny. Scarlett Johansson stemde in om zijn filmlief te spelen.

Om 23.55 uur op NPO3.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine