tv-tips

Suske en Wiske en het regiedebuut van Ish Ait Hamou: dit mag u niet missen op tv

3 © rv

Na het feestgedruis van gisteravond en vannacht, kruipt u vanavond misschien ook rustig in de zetel voor de buis. De redactie van De Morgen selecteerde alvast een aantal tv-tips.

Suske en Wiske: de Texasrakkers

3D-animatiefilm waarin Suske en Wiske het opnemen tegen de gemaskerde schurk Jim Parasijt, die de wereld wil verkleinen met een magisch indiaans poeder. Met de stemmen van Staf Coppens, Evelien Verhegge, Lucas Van den Eynde, Sien Eggers, Filip Peeters, Guy Mortier en Lien Van de Kelder. Het verhaal verscheen in 1959 als strip in de Vlaamse kranten.

16.05 uur op VTM

Eigen kweek

Start van het derde en laatste seizoen van Eigen Kweek, over de avonturen van de familie Welvaert. Peter Van den Begin en Mathias Sercu vullen de vaste cast aan.

20.30 uur op één

3 © rv

Kinderen van de kolonie

‘Beeldvorming en mythes.’ 30 juni 1960. Onafhankelijkheidsdag in Congo. België likt zijn wonden na het verlies van de kolonie. In de decennia die volgen, is er vanuit academische hoek maar weinig interesse in de koloniale geschiedenis. Het verhaal dat de meeste mensen kennen, dateert nog uit de koloniale tijd en is vooral gebaseerd op propaganda. Allerhande foutieve beelden en mythes leven tot op vandaag voort.

21.15 uur op Canvas

3 © rv

Luther

Fans van de Londense detective Luther en zijn vertolker Idriss Elba zitten vanavond goed bij BBC 1 voor de start van het vijfde seizoen van de misdaadserie.

John Luther en de nieuwe recruut DS Catherine Haliday worden geconfronteerd met een nieuwe reeks moorden in de straten van Londen. Wanneer de nood hoog wordt, slaagt Luther er toch in de moordenaar te vatten. Op die manier redt hij ook zijn eigen vel.

22 uur op BBC One

Klem

Belgische kortfilm (2018) van Ish Ait Hamou, gebaseerd op zijn novelle Als je iemand verliest die je niet kan verliezen.

Els, een voormalige chirurge, en de Palestijnse vluchteling Sulayman zitten toevallig tegenover elkaar op de trein. Niets doet vermoeden dat de impact van hun gesprek zo groot zal zijn: het zet hun levens op een nieuw spoor.

22.15 uur op één

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine