tvmedia

Sopranos-acteur Frank Vincent (78) overleden

- Bewerkt door: ib - Bron: Belga
1 Acteur Frank Vincent (rechts) samen met zijn collega uit 'The Sopranos' Vincent Pastore. reuters

De Amerikaanse acteur Frank Vincent is woensdag op 78-jarige leeftijd overleden tijdens een openhartoperatie in een ziekenhuis in New Jersey. Dat meldt TMZ. Vincent speelde in zijn carrière heel wat gangsterrollen. Zo was hij te zien in 'Goodfellas', 'Raging Bull' en de serie 'The Sopranos'.

Frank Vincent was een van regisseur Martin Scorsese's favoriete acteurs. Zo speelde hij mee in onder meer 'Raging Bull', 'Goodfellas' en 'Casino', telkens naast Robert De Niro en Joe Pesci.

"Nooit vergeten"
In de HBO-serie The Sopranos, dat het verhaal vertelt van de familie van Tony Soprano, speelt Vincent de rol van Phil Leotardo, het hoofd van een van de 'concurrerende' families. "Nooit zullen we de Leotardo-erfenis vergeten. Rust in vrede HBO-legende, Frank Vincent", postte HBO op de microblogsite.

James Gandolfini, die Tony Soprano speelde, stierf in 2013 op 51-jarige leeftijd aan een hartaanval tijdens een vakantie in Rome.

Steven Van Zandt, die ook meespeelt in de maffiaserie, tweet "trots dat ik met hem heb samengespeeld en hem een vriend mocht noemen".

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine