Mannenblad

Playboy brengt ode aan Snapchat

- Thomas van der Kolk - Bron: Volkskrant
1 Model Sarah McDaniel siert de eerste cover van de vernieuwde Playboy. © Playboy

Mocht u het gemist hebben: de Amerikaanse versie van Playboy kondigde in oktober aan geen naaktfoto's meer te gaan plaatsen, om zo een jonger publiek aan te spreken. Playboy heeft nu de cover van het eerste 'naaktloze' nummer geopenbaard, en het blijkt een ode te zijn aan de populaire app Snapchat, schrijft The Verge.

Geschat wordt dat ongeveer 45 procent van de gebruikers van die app tussen de 18 en 24 jaar oud is. Dat past dus prima bij het streven om een jonger publiek aan te boren.

Het model op de cover sluit daar ook naadloos op aan. Het is niemand minder dan Sarah McDaniel, onder (jonge) internetters vooral bekend van Instagram, waar zij sinds oktober vorig jaar zeer populair is. Ze valt vooral op omdat ze lijdt aan heterochromia iridium, een zeldzame aandoening die ervoor zorgt dat je twee verschillende kleuren ogen hebt. Ook de pose is geheel indachtig het jonge publiek: McDaniel doet alsof ze een selfie maakt. Zo lijkt het alsof de intieme foto speciaal voor jou persoonlijk is geschoten, analyseert The Verge.

Overigens staan er nog wel degelijk compleet ontklede dames in het magazine. De New York Times mocht de jongste editie alvast inkijken, en merkt op dat de naakte dames hun edele delen bedekken, of bijvoorbeeld in de rug worden gefotografeerd. "Paradoxaal als het misschien klinkt: Playboy heeft een flinke cosmetische operatie ondergaan en is met een meer natuurlijke uitstraling uit de operatiekamer tevoorschijn gekomen", concludeert de krant.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine