Media

Playboy België-Nederland blijft zweren bij naaktfoto's

1 © rv

De Belgisch-Nederlandse editie van Playboy zal wel naaktfoto's blijven publiceren, in tegenstelling tot de Amerikaanse uitgave. Dat zei hoofdredacteur Maarten Bloem op het Nederlandse radiostation 3FM. "Ik wist dat er iets aan zat te komen, maar dit is wel vrij drastisch", vertelde Bloem aan Giel Beelen van 3FM. "Het is als een broodje kroket, zonder de kroket."

Share

'Wij betalen elke maand een bedrag om het logo en de naam te gebruiken. Er is bij ons geen reden om het anders aan te pakken'

Hoofdredacteur Maarten Bloem

De Vlaamse lezers zullen dus nog steeds Nederlandse en Vlaamse naakte schoonheden kunnen bewonderen. Bloem zal het pas overwegen "als er echt nul mensen meer geïnteresseerd zijn. Wij betalen elke maand een bedrag om het logo en de naam te gebruiken. Er is bij ons geen reden om het anders aan te pakken."

Omdat het blad in Nederland gevestigd is, zijn het vooral Nederlandse vrouwen die de cover sieren. Per jaar brengt het magazine twee Vlaamse vrouwen op de voorpagina. In het verleden zijn Joyce De Troch, Tanja Dexters, Phaedra Hoste en Lesley-Ann Poppe al de revue gepasseerd.

Net als de Amerikaanse versie heeft de Playboy van de Lage Landen te kampen met dalende verkoopcijfers. De eerste drie maanden van dit jaar bedroeg de betaalde gedrukte oplage 31.439 exemplaren. Dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 42.000.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine