tvmedia

Persoonlijke mail van Obama blijkt (geslaagde) grap van 'De Ideale Wereld'

3 Kirsten en Jan Kriekels uit 'The Sky is the Limit'. © vier

Het nieuws van de onthoofdingen door IS lieten Kirsten Janssens, bekend uit het VIER-programma 'The Sky is the Limit', niet onberoerd. Na aanhoudelijk bellen en mailen naar de Amerikaanse president Obama, kreeg ze naar eigen zeggen een persoonlijk antwoord van de president. Of dat dacht ze toch.

3 © PHOTO_NEWS

Janssens was naar eigen zeggen gefrustreerd dat iedereen zijn schouders ophaalde over de onthoofdingen van IS. Ze besloot de koe bij de horens te vatten en Barack Obama persoonlijk op zijn verantwoordelijkheid voor de dood van westerlingen in Irak te wijzen. 

Op Q-music gaf ze toe dat ze het nummer van het Witte Huis gegoogeld had en wel tien keer gebeld had, maar de president nam de telefoon niet op. "Dat kon ook door het tijdsverschil komen", merkte ze pienter op. Nadien stuurde ze dan maar een e-mail naar het Witte Huis om haar bezorgdheid te uiten.

Een paar dagen geleden belde een onbekend nummer naar Janssens. "Het bleek een woordvoerder van het Witte Huis te zijn die mij belde in opdracht van de president. Hij vertelde dat Obama mijn mail had gelezen. Ik heb veel vragen moeten beantwoorden, maar heb uiteindelijk zijn persoonlijk e-mailadres gekregen", verklaarde ze op Q-music. Er ging geen belletje rinkelen toen die woordvoerder zei dat de situatie in het Midden-Oosten "geen topprioriteit is voor de VS" en "ze dus graag het advies in van hooggeplaaste mensen als [Kirsten Janssens] zouden inwinnen".

De ideale wereld

3 De mail die Kirsten Janssens stuurde naar "president Obama". "You are a very busy man, so I appreciate this a lot." © rv

"Ik ben niet gewelddadig, maar als je mij een wapen geeft, zou ik ze opzoeken", reageerde ze vastberaden in het Engels. Het prioritaire e-mailadres waarmee Kirsten Janssens uiteindelijk rechtstreeks bij de president terecht zou komen was barack.whitehouse@usa.com. Die e-mail kwam in realiteit bij Jelle De Beule van De ideale wereld terecht. Die had ook het valse telefoontje gepleegd.  

De realityster was in elk geval dolenthousiast over de "persoonlijke bekommernis" van Obama. "Als ik hiermee maar één mensenleven heb gered, dan ben ik een heel fiere  vrouw", reageerde ze later op Q-music.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine