tvmedia

Op bezoek bij Céline Buckens (15) in Beverly Hills

7 © AGB. © UNKNOWN

Vijftien jaar is ze, maar Céline Buckens heeft nu al haar eerste grote filmrol te pakken in de nieuwste oorlogsprent van Steven Spielberg. De Belgische reist momenteel van Londen naar New York en van Los Angeles naar Brussel om 'War Horse' te promoten. Onze Hollywoodreporter ontmoette de jongedame op het kantoor van haar manager in de poepchique wijk Beverly Hills.

7 © AGB. © UNKNOWN
 Je hebt vrienden en familie nodig om niet naast jouw schoenen te gaan lopen.  
7 © AGB. © UNKNOWN
 Jezelf in beeld zien is nog tienduizend keer erger dan je eigen stem te horen krijgen.  
7 © AGB. © UNKNOWN
 Je bent pas een echte paardrijdster nadat je van je paard bent gevallen, dus ik wacht nog steeds op die eerste valpartij.  
7 © AGB. © UNKNOWN
 Het is goed dat ik nog niet herkend word op straat. Zo kan ik van dit avontuur genieten zonder alle problemen die met een sterrenstatus gepaard gaan.  
7 © AGB. © UNKNOWN

Jouw acteerdebuut in een Spielberg-film is iets waar menig acteurs alleen maar van kunnen dromen. Hoe was het om met een van 's werelds bekendste regisseurs samen te werken?

Céline: "Het was een unieke ervaring. Je kan jezelf gewoon niets beters wensen. Wie kan er nu een betere kijk op het filmwereldje geven dan Steven? Ik voel me erg bevoorrecht. Iedereen vertelt me dat het vanaf nu alleen maar bergaf kan gaan (lacht)."

Wat spookte er door je hoofd toen je te horen kreeg dat je de rol van Emilie in de wacht had gesleept?

Céline: "Ik kon het gewoon niet geloven. Ik heb maar twee keer auditie gedaan, wat eigenlijk heel kort is voor een film. Toen ik het nieuws vernam, zaten we met z'n allen in een broeiend hete auto. Het was heet, krap en ongemakkelijk maar nadat we het nieuws te horen kregen, waren we zo blij dat niets ons nog kon schelen. (stilte) Er zijn geen woorden om te beschrijven hoe ik me die dag voelde."

Hoe was het om die allereerste scène op te nemen en dat allereerste zinnetje te zeggen?

Céline: "Zo zenuwslopend! Iedereen bleef me maar aankijken en er waren wel honderd mensen op de set. De eerste scène viel wel mee. Ik heb ze wel een aantal keer opnieuw moeten doen omdat het eventjes duurde om er in te komen. Wanneer je les krijgt van Steven Spielberg en Janusz Kaminski, dan leer je wel heel snel bij. Ik mocht Steven zo veel vragen stellen als ik maar wilde. Hij was heel vriendelijk en legde me alles tot in de puntjes uit."

Heel wat acteurs vinden het, zelfs na jaren acteerervaring, moeilijk om zichzelf op het witte doek te zien. Hoe voelde het om jezelf voor de eerste keer op het scherm te zien?

Céline: "Oh gosh! Ik ben niet iemand die ervan geniet om zichzelf op het scherm te zien. Het was heel bizar. Je wordt daar heel kritisch van. Niemand vindt het leuk om zijn eigen stem te horen, dus probeer je maar eens in te beelden hoe het is om jezelf in beeld te zien. Dat is nog tienduizend keer erger."

Een oorlogsfilm opnemen met tientallen paarden lijkt me niet evident, zeker wanneer je weet dat verschillende acteurs voor de opnames van 'War Horse' weinig tot geen paardrij-ervaring hadden...

Céline: "Deze paarden zijn fenomenale acteurs. Wat die paarden allemaal kunnen is geniaal, het maakt hen zo 'menselijk'. Ze kunnen poorten openen, doen alsof ze dood zijn, ... Niet wij, maar zij zijn de topacteurs uit de film. Ik had voor de opnames nog maar vijf keer paardgereden, dus veel ervaring had ik niet. Mensen betalen duizenden dollars om les te krijgen van de trainers op de set, dus daar hebben we echt wel heel veel van opgestoken. We kregen zoveel les dat we redelijk snel een band kregen met de paarden. Ik ben nog geen enkele keer van mijn paard gevallen. Ze zeggen altijd dat je pas een echte paardrijdster bent nadat je van je paard bent gevallen, dus ik wacht nog steeds op die eerste valpartij! (lacht)"

In 'War Horse' heb je een Frans accent, maar in het echte leven klink je op en top Brits. Was het moeilijk voor jou om die klik te maken?

Céline: "Daar heb ik echt heel hard aan moeten werken! Ik heb zelfs lessen gevolgd omdat ik in het echte leven geen accent heb. Ik had wel een basis omdat mijn familie Franstalig is. Ik breng veel tijd door met mensen die de taal spreken, en dat heb ik als inspiratie gebruikt. Maar er was toch wel wat werk aan de winkel."

Is er iets wat je geleerd hebt over het filmwereldje, waar je op voorhand helemaal niets van afwist?

Céline: "Enorm veel. Ik wist bijvoorbeeld niet hoeveel takes nodig waren om één scène op te nemen. Ik besefte bovendien niet hoeveel mensen er op een filmset rondlopen. Ik verwachte dat enkel de regisseur, de cameramensen en de acteurs er zouden zijn, maar in werkelijkheid is het veel drukker. Kappers en make-upartiesten, iedereen zit in die kleine ruimte samengepropt. Wanneer we op locatie filmden dan was de set veel groter, maar in de studio moet je het met veel minder ruimte doen."

We zagen jou op de premières van War Horse en op de Golden Globes met pareltjes van jurken. Hoe belangrijk is mode voor jou?

Céline: "I love fashion! Ik vind het leuk om me aan de hand van mijn kleren te laten zien wie ik ben. Ik heb een klassieke maar tegelijk ook originele kledingstijl, al verandert mijn smaak regelmatig. Mijn mama en ik kibbelen vaak wanneer ik haar voor de zoveelste keer vraag om te gaan shoppen. (lacht)"

Dat modehuizen jou nu kleren opsturen, is mooi meegenomen...

Céline: "Ik heb al meer dan honderd jurken gepast. Het is tof om zoveel outfits aan te trekken en om te kiezen wat je wel en niet wil dragen. Meestal eindig je met een lijst van tien jurken terwijl je er maar eentje kan dragen natuurlijk. Het is moeilijk om keuzes te maken, maar het is tegelijkertijd ook heel leuk. Zo had ik bijvoorbeeld een jurk uitgekozen voor de première van 'War Horse' in Londen, maar had ik me op het laatste nippertje bedacht. Ik besloot om één uur voor de première voor de jurk van Victoria Beckham te gaan. Het was zenuwslopend want we moesten snel op zoek gaan naar nieuwe juwelen, maar ik ben blij dat ik van gedacht ben veranderd."

Je hebt met de Golden Globes jouw eerste Hollywoodfeestje achter de rug...

Céline: "Ja dat was echt hallucinant! Je ontmoet zoveel mensen die je herkent uit films of tv-series. Ik sloeg praatjes met George Clooney, Zooey Deschanel, Leonardo DiCaprio en Kate Beckinsale. Iedereen was daar. Net wanneer je met iemand staat te praten, besef je opeens dat Meryl Streep twee meter verderop staat."

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

Céline: "Ik wil blijven acteren. Het is leuk om te doen en het is een heel interessant wereldje, maar ik wil eerst mijn school afmaken."

'War Horse' draait vanaf 1 februari in de Belgische bioscoopzalen.

Kristien Gijbels Morato in Hollywood

7 © AGB. © UNKNOWN

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine