Netflix

Netflix maakt einde aan omzeilen regio-restricties

1 © REUTERS

Pech voor iedereen die met een trucje geniet van het rijke aanbod dat Netflix aan zijn Amerikaanse abonnees biedt. In een blogpost op de Netflix-website maakte topman David Fullagar vandaag bekend proxies en andere manieren die mensen gebruiken om regio-restricties te omzeilen te zullen blokkeren.

Nieuwe technologie zal het de Netflix-klanten in de komende weken onmogelijk maken films en tv-series te bekijken die alleen voor kijkers uit andere landen bestemd zijn. Dergelijke systemen zijn niet nieuw, alleen Netflix gebruikte het tot nu nog niet.

"Als onze producten wereldwijd voor iedereen beschikbaar zouden zijn, was het niet nodig voor onze abonnees om onze systemen te foppen door te doen alsof ze in een ander land zijn. We boeken vooruitgang met het uitbreiden van onze licenties, alleen er is nog een lange weg te gaan voordat iedereen bij ons naar dezelfde films en series kan kijken", schrijft Fullagar. Dat is wel een doel, benadrukt hij, maar tot die tijd zal het bedrijf abonnees actief verhinderen de restricties te omzeilen.

Miljoenen Netflix-gebruikers gebruiken proxies om alle Netlfix-films en -series te kunnen bekijken. Dat niet alles overal beschikbaar is, heeft te maken met rechten die Netflix per land koopt. Voor een Belgische Netflix-abonnee zijn er daardoor andere films en series beschikbaar dan voor een Amerikaanse. Alleen de series en films die Netflix zelf produceert, zijn overal te bekijken.

De maatregel zou Netflix abonnees kunnen kosten.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

cult

zine