tvmedia

Netflix laat vierde reeks van Amerikaanse versie 'The Killing' maken

- Door: Thijs van Soest/Volkskrant.nl
1 De Amerikaanse cast van The Killing. © Fox

De Amerikaanse versie van de Deense succesreeks 'The Killing' krijgt een vierde en laatste seizoen dat exclusief bij Netflix te zien zal zijn. Dat is vandaag bekendgemaakt.

De serie kende in de Verenigde Staten tot nu toe een grillig bestaan. Waar het bij de eerste twee seizoenen nog ging om een remake van het eerste seizoen van de originele Deense reeks 'Fobrydelsen', werd daar bij de derde reeks flink van afgeweken. Het nu te maken vierde seizoen van slechts zes afleveringen betreft ook een nieuw verhaal rond de rechercheur 'Sarah Linden' (Sarah Lund in 'Fobrydelsen').

On demand
De zender die de serie in Amerika uitzond, AMC, vond de kijkcijfers te mager voor een vervolg, maar Netflix - dat de eerste drie reeksen aanbiedt via het online streamingaanbod - merkt juist dat 'The Killing' online enorm veel wordt bekeken. Een vervolg paste dus perfect bij de video-on-demand-gigant, dat de productiekosten van zo'n serie tegenwoordig makkelijk kan betalen met wereldwijd 40 miljoen betalende abonnees. Eerder pakte Netflix ook al een door een traditioneel kanaal gecancelde serie op: de comedy 'Arrested Development'.

Concurrentie
Abonnees van Netflix krijgen voor een bedrag van zo'n 9 euro per maand een pakket aan honderden films en series die ze online, streamend via de pc, tablet, smartphone en smart-tv kunnen bekijken.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine