tvmedia

Netflix blijft groeien, zelfs harder dan verwacht

- Bewerkt door: ADN - Bron: ANP
2 © REUTERS

Netflix heeft in het afgelopen kwartaal veel abonnees bijgekregen. Zowel in eigen land als internationaal groeide de Amerikaanse aanbieder van internettelevisie harder dan verwacht, blijkt uit de kwartaalcijfers die het technologiebedrijf vandaag heeft gepubliceerd.

Netflix kreeg er in de VS 1,1 miljoen nieuwe klanten bij, bijna twee keer zoveel als analisten hadden verwacht. Het aantal aansluitingen buiten de eigen thuismarkt nam met 4,1 miljoen toe, waar marktvorsers in doorsnee uitgingen van 2,6 miljoen nieuwe buitenlandse abonnees. Daarmee heeft Netflix voor het eerst meer klanten buiten de VS dan daarbinnen.

De omzet ging bijna met een derde omhoog naar 2,8 miljard euro. De nettowinst viel met 66 miljoen dollar ruim 60 procent hoger uit dan een jaar eerder.

Voor het derde kwartaal rekent Netflix op een aanwas van 4,4 miljoen klanten. De omzet neemt dan naar verwachting verder toe tot bijna 3 miljard dollar. Ondanks aanhoudend forse investeringen in nieuwe series en films gaat het bedrijf bovendien uit van een stevige toename van de winst.

2 © REUTERS

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine