Netflix

Netflix binnenkort op digiboxen over de hele wereld, behalve bij Telenet

1 © REUTERS

Netflix en Liberty Global hebben een deal gesloten om Netflix rechtstreeks aan te bieden via de decoder. Opvallend: Telenet, een dochterbedrijf van Liberty Global, zit niet in de overeenkomst vervat.

Proximus-abonnees kunnen al een tijdje via de decoder naar Netflix kijken, maar Telenet-klanten moeten daarvoor een omweg gebruiken. Je moet gebruik maken van toestellen als Apple TV of Chromecast, of op de smart-tv overschakelen naar een andere tv-ingang. John Porter, de CEO van Telenet, had in april al aangekondigd met Netflix te praten over een integratie van de dienst. Op die manier zou Telenet ook ervoor zorgen dat de klanten een tv-abonnement blijven behouden, en niet alleen een internetabonnement nemen.

Liberty Global maakte nu bekend een overeenkomst te hebben gesloten met Netflix om het tv-platform in meer dan dertig landen in de decoder te integreren. Dat maakt het voor de Netflix-abonnee veel gebruiksvriendelijker: je kan in het tv-menu gewoon naar Netflix gaan en beginnen kijken. Extra voordeel: op die manier kijk je ook naar Netflix via de kabel en gebruik je niet langer internet. Wie nu tv kijkt via internet, ziet de verbruikte gigabytes in ijltempo oplopen.

Nog niet bij Telenet

Nederland zal het eerste land zijn waar de Netflix-app in de decoder van Ziggo geïntegreerd zal worden. De andere landen komen in de loop van 2017 aan bod. 

Telenet-klanten moeten nog niet hopen dat ze snel via de kabel naar Netflix zullen kijken. “Daar zijn nog geen plannen voor”, zegt Telenet-woordvoerster Isabelle Geeraerts. “We verwachten in de loop van 2017 een nieuwe set-top-box in te voeren. Het is nog te vroeg om te zeggen of Netflix daar op zal zitten.”

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.