Voor de Leeuwen

Met een talentenjacht kan je op tv weinig fout doen. 'Voor de Leeuwen' bewijst het tegendeel

In Voor de Leeuwen gaat Bart Peeters op zoek naar jong en fris humortalent. Helaas voor die talenten doet hij dat met een programmaformat dat oud en belegen ruikt. 

1 Bart Peeters mag 'Voor De Leeuwen' aan elkaar praten. Joost Joossen - VRT

Talentenjachten komen al een eeuwigheid op TV, in alle mogelijke vormen en variaties. Je zou dus denken dat je met zo'n format weinig fout kan doen. De eerste aflevering van Voor de Leeuwen bewijst het tegendeel. Zo'n zoektocht naar talent begint traditioneel met één of meerdere auditie-afleveringen. De elementen daarvan zijn ook al jaren gekend: je wisselt een aantal steengoede met een aantal barslechte audities af en laat een spitante jury aanrukken om die te becommentariëren. Succes verzekerd. 

Share

Een paar écht grappige kandidaten hadden het programma nog kunnen redden. Maar ook die zagen we in aflevering één niet passeren

Bij Voor de Leeuwen kozen de makers, om onverklaarbare redenen, voor een net iets andere aanpak. Die jury was er wel, dat was althans wat de commentaarstem beweerde, maar wie er deel van uitmaakte en wat de leden van de jury over de prestaties van de kandidaten dachten kregen we niet te zien. Ook wat de audities zelf betreft bleven we  op onze honger zitten. Wat lukraak gekozen flarden van hun al of niet geslaagde optredens, daar moesten we het mee doen. Onmogelijk dus om als kijker zelf een oordeel te vellen over de al of niet terechte keuzes van de mysterieuze vakjury. Nochtans is dat het net wat zo'n auditie-aflevering het bekijken waard maakt. 

Een paar écht grappige kandidaten hadden het programma nog kunnen redden. Maar ook die zagen we in aflevering één niet passeren. Niet hun schuld trouwens. Als al je grappen vakkundig verknipt worden, is het moeilijk om tot een pointe te komen. Hebben we dan helemaal niet gelachen? Toch wel. Op het eind van het programma werd aangekondigd dat in aflevering twee een beroemde Vlaamse komiek zou opduiken. Dat bleek Maaike Cafmeyer te zijn.

Voor de Leeuwen, elke donderdag om 20u35 op Eén

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

Dossier DM Zapt
Dossier DM Zapt

De Morgen kijkt televisie (en luistert soms ook naar de radio).

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine