Stievie Premium

Medialaan maakt kabelabonnement overbodig

Stievie Premium moet online kijkers lokken

1 © RV

Medialaan, het moederbedrijf boven onder andere VTM, Q2 en Vitaya, lanceert Stievie Premium. Een betalende app die het televisie-aanbod van alle grote Vlaamse zenders samenbrengt. Met de app, die een goedkoper alternatief vormt voor het klassieke kabelabonnement, hopen ze bij Medialaan de steeds grotere groep kijkers die enkel nog online kijkt warm te maken voor Vlaamse tv-programma's. 

Netflix, YouTube, Hulu...voor een steeds groeiende groep kijkers zijn dat de platformen waar ze hun dagelijkse portie tv gaan zoeken. Een klassiek televisieabonnement, dat toegang geeft tot de Vlaamse en een hele reeks buitenlandse zenders, is voor die kijkers geen must meer. Op die manier dreigen ze de voeling met wat er op de Vlaamse zenders te zien is te verliezen. "Die kijkers zijn opgegroeid met het gebruiksgemak van platformen als YouTube en Netflix", vertelt Herbert Vanhove, directeur mobile bij Medialaan. "Als je wil dat ze ook naar Vlaamse zenders kijken, moet je hen dezelfde service bieden." 

Concurrentie

Daar moet Stievie Premium voor zorgen. De app brengt niet alleen 18 tv-zenders (alle grote Vlaamse zenders aangevuld met Fox en Discovery) samen. Je kan als gebruiker programma's ook een week lang herbekijken, opnames maken en wat je bekijkt op smartphone en tablet naar het grote televisiescherm streamen. Met een prijskaartje van 9,99 euro per maand vormt de dienst op die manier een goedkoper alternatief voor het klassieke kabelabonnement. "Maar het is uitdrukkelijk niet onze bedoeling de concurrentie met Telenet, Belgacom en consoorten aan te gaan", zegt Vanhove. "Stievie Premium moet er vooral voor zorgen dat we de voeling met de online kijkers niet verliezen." 

De app geeft Medialaan ook de kans om met gepersonaliseerde reclame te experimenteren. Wie via Stievie Premium naar de Medialaan-zenders kijkt, krijgt immers zowel bij uitgesteld als live kijken korte reclameblokken te zien die bij zijn of haar interesses aan zouden moeten sluiten.

Stievie Premium is vanaf vandaag te downloaden.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

cult

zine