Tabula Rasa

Makers verklappen hoe u voor de finale van 'Tabula Rasa' al had kunnen weten hoe het afloopt

Niets is wat het lijkt in reeks van Jonas Govaerts en Malin-Sarah Gozin (opgelet, spoilers!)

Wie zit er achter de verdwijning van Thomas De Geest? Nu alle puzzelstukjes op hun plaats gevallen zijn, vertellen Malin-Sarah Gozin en Jonas Govaerts hoe ze verborgen hints in de reeks stopten en tegelijk de kijkers op het verkeerde been zetten.

Eerst een waarschuwing: wie nog niet alle afleveringen van Tabula Rasa bekeken heeft, geven we voor één keer de raad om niet verder te lezen. In dit artikel staan flink wat spoilers die uw kijkplezier helemaal kunnen vergallen. Als u de reeks wel al helemaal gezien hebt, moeten we ook waarschuwen: misschien krijgt u na het lezen zin om alles nog eens opnieuw te bekijken. Weten hoe het afloopt, laat je vele scènes anders zien.

"Neem nu de plot twist rond Romy", zegt Malin-Sarah Gozin, die de reeks samen met Veerle Baetens en Christophe Dirickx schreef. "Je kan opnieuw kijken om die momentjes te zoeken waar je het had kunnen weten, maar ook om de emotionele impact bij de familie te zien. Een kwade Benoit of een Benoit die zijn geduld verliest wordt zo’n dramatisch personage." 

Net zoals in
Clan, die andere reeks van Gozin, bulkte het in Tabula Rasa van die dubbele lagen, dwaalsporen en referenties die je als kijker nu eens verwarden, dan weer extra informatie leken te geven. Net zoals Mie niet wist wie ze was of wat ze gedaan had, wist je als kijker op de duur niet meer wat je moest geloven.

nieuws

cult

zine