Filmrecensie

Maggie's Plan: alles werd al eerder gedaan en vaak beter

1 © kos

Maggie's Plan brengt het charmante - maar niet bijster originele - verhaal van een dertiger die het volwassen leven maar niet onder de knie leert te krijgen.

Greta Gerwig is in de gedaante van Maggie nog maar eens zo'n jonge dertiger die niet snapt hoe je volwassen wordt.  Ze heeft dezelfde guitige innemendheid waar ze sinds 'Frances Ha' tal van personages van voorzien heeft. Julianne Moore doet een ander nummertje dat ze al eerder heeft gedaan. Haar Georgette lijkt verwant aan dat andere beroemde personage van haar, Maude Lebowski. Geen wonder dat Ethan Hawke haar graag laat zitten voor de Maggie uit de titel. Die heeft voor een van haar zotte plannen het zaad van een maat nodig.

Maar dan komt Ethan Hawke op de proppen. Hij is een professor ficto-kritische antropologie, maar hij wil vooral een roman schrijven. Hij heeft ook zaad. En Maggie is zijn inspiratie. Rebecca Miller vertelt een verhaal vol gekke kronkels dat zich situeert in een New York dat je al zo vaak hebt gezien in films van Woody Allen. Alles is al eerder gedaan, en vaak beter. Niettemin heeft 'Maggie's Plan' heel wat charme.  Al zou het een goed plan zijn, mocht Miller volgende keer naar wat meer originaliteit streven.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult