tvmedia

Lisbeth Imbo en An Goovaerts vormen de nieuwe hoofdredactie van De Morgen

1 Lisbeth Imbo en An Goovaerts © Karel Duerinckx/Wouter Van Vooren

De vernieuwde De Morgen heeft nu ook een nieuwe hoofdredactie. Vanaf vandaag vormen Lisbeth Imbo (38) en An Goovaerts (37) het duo aan het hoofd van de krant. Zij zetten de vernieuwingsoperatie verder die anderhalf jaar geleden werd gestart en ze beiden intensief begeleid hebben.

Paul Daenen, directeur-uitgever bij De Persgroep: "Lisbeth en An verpersoonlijken de waarden waarop De Morgen inzet: tegen de stroom in, niet om te schoppen maar wel om te luisteren en te verbinden. Die waarden vertalen ze dagelijks in hun inhoudelijke keuzes alsook in de manier waarop ze leiding geven aan de redactie."

Het doel van de nieuwe hoofdredactie is dan ook verder bouwen op de huidige fundamenten. Lisbeth Imbo: "Wat we onze lezers beloven moeten we waarmaken. Elke dag de scherpste inhoudelijke keuzes maken, onze lezers onbevangen informeren en hun artikelen serveren die geschreven zijn door de beste pennen."

Lisbeth Imbo en An Goovaerts zullen de dagelijkse leiding van de krant op zich nemen, elk met hun deelbevoegdheden. Naast de krant zullen ze De Morgen ook online ondersteunen en verder uitbouwen, samen met Brecht Decaestecker (35), chef online. An Goovaerts: "Sinds de vernieuwingsoperatie heeft de site een vlucht vooruit genomen. We bereiken nu dagelijks meer dan 200.000 unieke bezoekers. Zowel de nieuwsartikelen als de analyses en reportages in de Plus-zone worden bijzonder goed gesmaakt. Een sterk signaal dat we digitaal de juiste weg zijn ingeslagen."

Paul Daenen ziet dat de vernieuwingsoperatie duidelijk zijn vruchten afwerpt. "Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe hoofdredactie samen met de hele redactie de komende jaren spraakmakende kranten en websites zal maken."

Lisbeth Imbo kwam anderhalf jaar geleden naar De Morgen. Ze maakte de overstap van de VRT, waar ze 'De Ochtend', 'TerZake' en 'Login' presenteerde. An Goovaerts kwam in 2011 over van het weekblad Trends. Sindsdien was ze chef nieuws bij de krant.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine