Oogst Magazine

Kunstmagazine 'Oogst' houdt er mee op

1 Jozefien Van Beek en Willem Frederik Daem trekken na drie jaar de stekker uit hun kunstmagazine Oogst. © Catherine Lemblé

Na drie jaar en twaalf nummers houdt het kunstmagazine Oogst ermee op. Het nummer dat nu in de winkel ligt is meteen het laatste. 

Oogst werd drie jaar geleden opgericht door Jozefien Van Beek en Frederik Willem Daem. Het blad, dat driemaandelijks verscheen, had aandacht voor beeldende kunst, literatuur en film. Oogst kreeg heel wat lof toegezwaaid met onder andere een eervolle vermelding op de Stack Awards in Londen, waar onafhankelijke papieren magazines op hun merites worden beoordeeld.

Maar na drie jaar en twaalf nummers houdt het verhaal van Oogst dus op. "Omdat we moesten werken zonder overheidssteun - Oogst vroeg maar kreeg geen cultuursubsidies - was het voor ons onmogelijk om bepaalde stappen te zetten richting een leefbare, professionele structuur", klinkt het in een persbericht. 

Maar Oogst is niet van plan om geruisloos van de scène te verdwijnen. Het afscheid wordt 'gevierd' met een expositie in de Antwerpse Galerie Verbeeck-Van Dyck, waar het beeldend werk te zien is dat de afgelopen drie jaar voor Oogst gemaakt werd. Onder andere Rinus Van de Velde, Luc Tuymans, Jimmy Kets en Kati Heck staan op de affiche. 

Van 22/3 tot 25/3 in Galerie Verbeeck - Van Dyck, Antwerpen.  oogstmagazine.com

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

zine