tvmedia

Klaus Van Isacker verlaat De Morgen

1 Klaus Van Isacker © UNKNOWN

De krant De Morgen heeft een nieuwe hoofdredacteur: Wouter Verschelden. Hij zal samen met Bart Van Doorne de redactie van de krant leiden. Klaus Van Isacker, die tot nu toe algemeen hoofdredacteur was, zal in de toekomst meewerken aan een nieuw digitaal project van De Persgroep en verlaat de redactie van De Morgen.

Wouter Verschelden (30) werkt sinds 2004 op de politieke redactie van De Standaard. In 2010 haalde hij aan de Columbia University in New York een master in political journalism. Eerder studeerde hij aan de universiteit Gent en de Vlerick Management-school.
 
Samen met huidig hoofdredacteur Bart Van Doorne zal Wouter Verschelden de krant leiden. "Samen met Bart Van Doorne en de redactie wil ik de komende jaren van De Morgen een absolute topkrant maken", aldus Verschelden.
 
Daarnaast wordt de politieke redactie van De Morgen versterkt met Steven Samyn. Samyn (38) studeerde rechten en fiscaliteit in Gent en Parijs. Hij was eerst journalist op de binnenlandredactie van de Financieel-Economische Tijd en voegde zich in 2004 bij de politieke redactie van De Standaard. Hij is sinds september ook Chef Politiek van De Laatste Show. Hij wordt ook mee opgenomen in de groep commentaarschrijvers van de krant. (belga/adb)

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine