Video

Kirsten kan niet lachen met Obama-grap en dient klacht in tegen Woestijnvis

1 Kirsten Janssens en partner Jan Kriekels op de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren. © BELGA

Kirsten Janssens, de vriendin van industrieel Jan Kriekels die aan bod komt in het tv-programma 'The Sky is the Limit', gaat een klacht indienen tegen productiehuis Woestijnvis. Aanleiding is een telefoongrap die met haar werd uitgehaald in het programma 'De Ideale Wereld'. Janssens kan niet lachen met het feit dat ze werd gebeld door zogezegde medewerkers van de Amerikaanse ambassade.

Kirsten Janssens had zelf op haar Facebookprofiel gezet dat ze de Amerikaanse president Barack Obama had gecontacteerd om actie te ondernemen tegen de onthoofdingen door de terreurbeweging IS. Dit was voor medewerkers van Woestijnvis het signaal om Janssens op te bellen en haar te e-mailen door zich voor te doen als medewerkers van de Amerikaanse ambassade. Fragmenten van het telefoongesprek en de e-mail werden uitgezonden in het programma 'De Ideale Wereld'.

Kirsten Janssens pikt dat niet. "De beestachtige wijze van de onthoofdingen heeft mij heel erg aangegrepen. Ik vond dat ik niet ongeïnteresseerd langs de zijlijn kon blijven toekijken en hier aandacht voor moest vragen. Ik meen dat ik het dan ook niet verdien om hierdoor het voorwerp van spot uit te maken."

Nu dient ze dus klacht tegen Woestijnvis in, zowel bij de onderzoeksrechter als bij de Raad voor Journalistiek. "Ze werd niet op voorhand geïnformeerd dat het om een grap ging en haar toestemming om het telefoongesprek en de e-mail te gebruiken, werd ook niet gevraagd", motiveert advocaat Luc Delbrouck.

Kirsten Janssens krijgt antwoord van Obama

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine