Brexit

John Cleese verhuist naar Caraïben: "Teleurgesteld in het Verenigd Koninkrijk"

- Redactie - Bron: The Guardian
1 John Cleese. © Photo News

Monty Python-acteur en komiek John Cleese zegt dat hij in november naar het Caribische eiland Nevis verhuist, omdat hij teleurgesteld is in het Verenigd Koninkrijk.

Het zijn vooral "de leugens en de trivialiteit" van de Britse kranten die hem storen, zo zei Cleese in Newsnight op BBC2. De 78-jarige komiek is teleurgesteld dat de tweede fase van het Leveson-onderzoek naar persstandaarden, dat werd ingesteld na het afluisterschandaal bij News International, "ingetrokken is door rechtse regeringen".

Nergens ligt het vertrouwen in de media lager dan in het Verenigd Koninkrijk, citeert hij een EU-rapport.

Brexit

Maar ook het niveau van het brexitdebat noemt hij "verschrikkelijk". Cleese, die in 2016 het leave-kamp steunde, noemt het debat "een van de meest deprimerende dingen in dit land". "Aan de rechterzijde waren er verschrikkelijke leugens over al het geld dat naar de National Health Service zou vloeien. Anderzijds speelden remainers als David Cameron en George Osborne in op de angst."

"Dus dacht ik bij mezelf: 'Ik geef het gewoon op en probeer het ergens anders'", aldus Cleese. Daarom plant hij in de herfst een verhuizing naar het "prachtige eiland" Nevis, dat bewoond wordt door amper 11.000 mensen. "Het is een van de mooiste eilanden waar ik ooit ben geweest. De verhoudingen tussen de verschillende rassen is absoluut super. De mensen zijn heel vriendelijk."

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine