Media

Jan Hautekiet wordt voorzitter van Sabam

1 Jan Hautekiet. © Stefaan Temmerman

Jan Hautekiet, die vorige week zijn laatste radioprogramma presenteerde op Radio 1, wordt de nieuwe voorzitter van Sabam. Dat heeft de auteursrechtenvereniging vandaag bekendgemaakt. 

Share

'Vooral op vlak van communicatie naar auteurs, klanten, pers, politiek en publieke opinie ligt er nog werk op de plank voor Sabam'

Jan Hautekiet

Hautekiet werd verkozen door de raad van bestuur van Sabam, die bestaat uit auteurs actief in alle kunstdisciplines en muziekuitgevers. Eerder werd Carine Libert verkozen tot CEO. Hans Helewaut en Benjamin Schoos worden gedelegeerd bestuurder voor de Nederlandstalige en Franstalige taalrol. Vice-voorzitters worden Ignace Cornelissen en Benoît Coppée. De mandaten gelden voor een periode van twee jaar.

Hautekiet kondigde recent zijn afscheid als radiomaker aan. Vorige week sloot hij het laatste seizoen van Hautekiet op Radio 1 af met een reeks uitzendingen op locatie. Dit najaar wordt hij opgevolgd door Karolien Debecker, die de overstap maakt van MNM.

'Correcte vergoeding voor auteurs'

Met Sabam heeft Hautekiet meteen een nieuwe uitdaging. "Ik wens Sabam verder te zien evolueren naar een open en efficiënte organisatie", reageert hij in een persbericht. "Vooral op vlak van communicatie naar zowel auteurs, klanten, pers, politiek en publieke opinie ligt er nog werk op de plank. Wij moeten nog beter vertellen dat Sabam van de auteurs is en als missie heeft hun rechten te beheren om hen zo een correcte vergoeding te verzekeren."

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult