Televisiesterren

Homans reageert: "Dronken? Ik had maar enkele glazen gedronken"

Stond Liesbeth Homans (N-VA) dronken op het podium bij de Nacht van de Televisiesterren? De vraag zinderde het hele weekend na, nadat haar speech compleet was geflopt. De minister ontkent.

De prijsuitreiking in Plopsaland De Panne zaterdag was nog niet goed en wel achter de rug of hoon en spot op Twitter en onder de aanwezige BV's was Homans' deel. "En de award voor zatste politicus gaat niet naar Claude uit Bevergem, maar naar Liesbeth Homans." Of: "Bart De Wever had gelijk: er wordt in de politiek zwaar gedronken."

De Vlaamse vice-minister-president maakte niet de scherpste indruk toen ze op het podium werd geroepen om de laatste prijs uit te reiken. Nadat ze de eerste keer over haar woorden had gestruikeld, pakte presentator Luk Alloo haar aan, waarna ze helemaal de kluts kwijtraakte. Het gevolg: een gênante woordenwisseling, nog wat versprekingen en een betoog zonder pointe. Niet live op tv, wel gefilmd en dus een dag later al online te zien.

Het filmpje bezorgde de minister gisteren een zeer vervelend dagje, maar ze blijft er in Het Laatste Nieuws bij dat ze zich tijdens de show niet te veel moed had ingedronken. "Ik had twee glazen champagne op. Sorry, maar daar word ik niet dronken van, hoor."

"Dat mijn speech de mist in ging, spreek ik niet tegen, maar daar waren andere redenen voor. Welke? Ik was vermoeid na een zeer hectische week, ik was een beetje overweldigd door het gebeuren én ik werd direct uit mijn lood geslagen door de opmerkingen van Alloo. Dat daar dan zo'n storm over opsteekt, vind ik triest. Mijn speech was onsamenhangend, ja. Maar ik ben niet van het podium gedonderd. Want ook dat deed al meteen de ronde."

Lang bleef Homans ook niet plakken op het sterrenfeest. Nog voor de afterparty was begonnen, zat ze al in de auto op weg naar huis. "Ik moest 's ochtends naar De zevende dag voor een debat met CD&V-voorzitter Beke. Hebt u dat bekeken? Zat daar iemand met een zware kater? Ik dacht het niet."

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine