tvmedia

Hillary Clinton vergelijkt zichzelf in nieuw boek met wrede koningin Cersei Lannister

- IB - Bron: The Huffington Post
2 Hillary Clinton tijdens een signeersessie van haar nieuwe boek 'What Happened' in New York. © photo_news

In Clinton's nieuwe boek 'What Happened', dat afgelopen dinsdag in de Verenigde Staten verscheen, beschrijft de voormalige presidentskandidate haar ervaring als de Democratische presidentskandidaat tijdens de Amerikaanse verkiezingsrace vorig jaar.

2 Hillary Clintons nieuwe boek staat klaar in boekenwinkel Barnes & Noble op Union Square in New York, waar ze later zal komen signeren © photo_news

Vorige week lekte al uit dat Clinton Bernie Sanders beschuldigt haar campagne 'ernstige schade' te hebben toebedeeld, nu beroert een andere passage de gemoederen. Clinton vergelijkt zichzelf namelijk met Cersei Lannister, de op z'n zachtst gezegd niet al te geliefde koningin van Westeros in de hitserie Game of Thrones van HBO.

Clinton beweert in haar boek dat de manier waarop de supporters van Donald Trump haar behandelden tijdens de verkiezingsstrijd vergelijkbaar was met Cersei's 'Walk of Atonement', de mars van boetedoening die Cersei in seizoen vijf moet ondergaan: ze moet naakt door de straten van Westeros lopen, terwijl een non haar achtervolgt en 'shame' roept terwijl de vernederde koningin door het volk bespot wordt en allerlei drek naar haar hoofd krijgt geslingerd.

via GIPHY

Vernederd

Clinton schrijft het volgende:

"De menigte op de rallies van Trump riep vaker om mijn gevangenneming dan ik kan tellen. Ze schreeuwden 'schuldig!, schuldig!' zoals de religieuze zeloten in Game of Thrones 'shame shame' riepen terwijl Cersei Lannister terug naar haar paleis liep."

De actrice die de vernederende scene moest spelen, Lena Headey, zei dat niemand zo'n behandeling verdient. "Het is niet moeilijk om je voor te stellen dat wanneer er mensen naar je schreeuwen en je er vreselijk uitziet, hoe je je dan zou voelen. Een deel van je is vreselijk bang. Ik kan me niet eens voorstellen hoe het is als mensen echt je bloed willen drinken. Cersei heeft fouten gemaakt, maar dit verdient ze niet", aldus de actrice. "Niemand verdient het om zo behandeld te worden."

En dat is precies het punt dat Clinton lijkt te willen maken.

Wreed

De schrijver van de boeken waar de HBO-serie op gebaseerd is, George R.R. Martin, zegt dat er ook opzettelijk een politiek aspect aan de mars van de boetedoening zit.

Het is in een krachtig beeld en geeft aan wat Clinton doormaakte, alhoewel ze maar beter voorzichtig is met het vergelijken van zichzelf met Cersei, een wrede, machtsbeluste vrouw, die letterlijk over lijken gaat om haar doel te bereiken.

via GIPHY

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine