tv-tips

Geen voetbal straks op de buis? Geen paniek, hier zijn onze tips voor een geslaagde tv-avond

2 Brad Pitt in 'Fury'. © rv

Een horrorklassieker, een snoeiharde oorlogsfilm of toch liever een reis door de Franse Champagnestreek? Dit zijn onze vijf tips voor een geslaagde tv-avond. Een volledig overzicht vindt u hier.  

Shades of Blue

Start van het tweede en voorlaatste seizoen van het politiedrama waarin Jennifer Lopez de corrupte detective Harlee Santos speelt. Lopez was ook producer van de serie. Seizoen 2 begint alvast spannend, want haar baas heeft net ontdekt dat Harlee met de FBI heeft samengewerkt.

Om 22.55 uur op VTM.

Fury

Op 6 juni 1944 landden de geallieerden in Normandie en dat betekent dat het in de maand juni oorlogsfilms en -documentaires regent. Ook Q2 doet zijn duit in het zakje en zendt vanavond de snoeiharde blockbuster Fury  uit. Brad Pitt speelt daarin de ervaren aanvoerder van een tankdivisie die zich in 1945 – net gehinderd door een stevige portie drank, bloed en machismo – een weg baant door Duitsland.

Om 20.50 uur op Q2.

1945 - The Savage Peace

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

Massale verkrachtingen, martelingen en vuurpelotons: de etnische Duitsers in Oost-Europa – die doorgaans niets met het naziregime te maken hadden gehad – kregen het na de Tweede Wereldoorlog hard te verduren. Deze Britse documentaire uit 2015 belicht aan de hand van unieke getuigenissen en archiefmateriaal het minder bekende verhaal over gruwelijke represailles door de overwinnaar.

Om 21.15 uur op Canvas.

The Silence of the Lambs

Deze huiveringwekkende en veelvuldig geïmiteerde horrorklassieker is een bewerking van de gelijknamige cultroman van Thomas Harris en staat op de shortlist van films die vijf top-Oscars binnenhaalden: beste film, regie, scenario, acteur en actrice (hier voor Anthony Hopkins en Jodie Foster)

Om 20.35 uur op VIER.

2 Anthony Hopkins en Jodie Foster in 'The Silence of the Lambs'. © IMAGEGLOBE

Joanna & Jennifer: absolutely champers

Comedy-iconen Joanna Lumley en Jennifer Saunders, beter bekend als de personages Eddie and Patsy uit Absolutely Fabulous, reizen in deze documentaire naar de Champagnestreek in Frankrijk om uit te zoeken hoe hun geliefde bubbels worden gemaakt.

Om 22.10 uur op Eén.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

cult

zine