tvmedia

Ex-hoofdredacteur Het Nieuwsblad naar De Morgen

Dirk Remmerie (38), ex-hoofdredacteur van Het Nieuwsblad/Het Volk/De Gentenaar, trekt naar De Morgen. Hij wordt er chef van de redactie Cultuur en Media. Remmerie werkte 15 jaar voor de Corelio-kranten en leidde er onder meer ook de afdeling Cultuur en Lifestyle.

Voor Remmerie betekent de nieuwe functie een ,"gedroomde combinatie van mijn persoonlijke en professionele passies: kranten, boeken, muziek, film, tv, tijdschriften... Bij De Morgen voel ik bovendien een bijzonder grote journalistieke 'goesting' en men heeft er echt wel grote ambities om haar leidende positie in Vlaanderen op onder meer het vlak van Cultuur en Media verder uit te bouwen."

De Morgen versterkt zich ook gevoelig in haar nieuwsgaring met de komst van ex-nieuwschef van Het Belang van Limburg, Eddy Eerdekens (43). Eerdekens werkte 7 jaar lang op de centrale nieuwsdesk van Het Belang, waar hij ook project-coördinator multimedia was, en in die functie toezag op de informatiestroom van de centrale redactie naar internetsite en televisie (TV-Limburg).

Eddy Eerdekens: "In mijn krantenwinkel was De Morgen de voorbije week de meest spraakmakende krant. De Morgen, altijd al de boeiendste krant van Vlaanderen, staat volgens mij op de rand van een nieuwe, grote doorbraak. Aan dit project wil ik graag meewerken."

Klaus Van Isacker, Algemeen Hoofdredacteur van De Morgen: "Journalistiek toptalent zal en moet altijd een plaats vinden op de redactie van een kwaliteitskrant als De Morgen. Met de komst van Dirk en Eddy versterkt de krant zich op 2 van haar belangrijkste assen, die van cultuur en die van centrale nieuwsgaring. Ze moeten mee van De Morgen een nog betere kwaliteitskrant voor Vlaanderen maken." (dm)

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine