VRT-nieuwsdienst

Emmanuel Rottey (even) weg bij VRT

1 Rottey gaat een paar maanden in het buitenland wonen. © VRT

Emmanuel Rottey maakt niet langer deel uit van de hoofdredactie van de VRT-nieuwsdienst.

Rottey (39) was vier jaar lang hoofdredacteur nieuwsgaring, online en sociale media, maar verlaat de nieuwsdienst nu om een paar maanden in het buitenland te gaan wonen. Het is wel zijn bedoeling om daarna naar de VRT terug te keren. Welke functie hij dan zal opnemen, is voorlopig niet duidelijk.

Sinds 2001 is Rottey aan de slag bij de openbare omroep. Voor hij hoofdredacteur nieuwsgaring werd, werkte hij voor Het journaal en Terzake, waar hij eindredacteur was.

Share

Zijn vertrek komt er amper een paar weken nadat Liesbet Vrieleman als algemeen hoofdredacteur Luc Rademakers kwam vervangen

Zijn vertrek komt er amper een paar weken nadat Liesbet Vrieleman als algemeen hoofdredacteur Luc Rademakers kwam vervangen. Maar het ene heeft niet noodzakelijk met het andere te maken. De buitenlandplannen van Rottey kregen immers al vorm voor er van Vrieleman sprake was.

Al komt de timing de nieuwe hoofdredacteur niet slecht uit. Toen de redactieraad vorig jaar het vertrouwen in Rademakers opzegde, bleef zijn hoofdredactie pal achter hem staan. Maar hoewel Emmanuel Rottey, Carl Voet, Björn Soenens en Griet De Craene hun lot uitdrukkelijk aan dat van Rademakers verbonden, bleven ze gewoon op post toen Rademakers moest vertrekken en Vrieleman overnam.

Rottey is nu de eerste hoofdredacteur die het voorbeeld van Rademakers volgt.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

cult

zine