Gouden Roos

Drie Vlaamse tv-programma's kunnen prestigieuze Gouden Roos winnen

3 Een beeld uit 'Ge hadt erbij moeten zijn'. © Medialaan

Met Down the Road, Sorry voor alles en Ge hadt erbij moeten zijn maken maar liefst drie Vlaamse televisieprogramma's kans op een Gouden Roos, de meest prestigieuze Europese televisieprijs. 

Share

In het verleden wisten er nog maar drie Vlaamse programma's zo'n Roos binnen te halen

Dat Vlaamse programma's een nominatie voor zo'n Gouden Roos in de wacht slepen, maar met drie mogelijke prijsbeesten is de oogst dit jaar wel bijzonder groot. Voor Down the Road trok Dieter Coppens vorige zomer met zes mensen met het syndroom van Down dwars doorheen Europa. Het programma maakt kans op een roos in de categorie 'reality and factual'. Lees hier de recensie. 

In Ge hadt erbij moeten zijn vertellen een reeks BV's een waargebeurd verhaal dat daarna door acteurs wordt nagespeeld. Het VTM-programma kan de hoofdprijs wegkapen in de categorie 'comedy'. Lees hier een interview met bedenker Jesse Fabre.

3 Dieter Coppens in 'Down the Road'. © VRT

De grootste kanshebber is misschien wel Sorry voor alles. In dat programma wordt een nietsvermoedend slachtoffer een maand lang met verborgen camera's gevolgd terwijl de programmamakers er voor zorgen dat hij of zij de meest waanzinnige dingen beleeft. Sorry voor alles bewees al eerder dat het de internationale concurrentie de baas kan. Vorig jaar ging het programma nog met een International Emmy Award lopen. Lees hier een interview met Kamiel De Bruyne, de bedenker van het programma. 

Op 13 september weten we of en welke Vlaamse programma's in de prijzen vallen. In het verleden wisten er nog maar drie Vlaamse programma's zo'n Roos binnen te halen. De mol in 2000, Benidorm Bastards in 2010 en Wat als? in 2013.

3 © RV/VRT/Joost Joossen

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine