tvmedia

Diverse artiesten - Rendez-vous: 25 unieke covers uit 25 jaar Studio Brussel

De ondertitel - 25 unieke covers uit 25 jaar Studio Brussel - klinkt als pr-talk, al moet gezegd dat, in weerwil tot wat de traditie voorschrijft bij dit soort projecten, het niveau van vele uitvoeringen niet alleen verrassend hoog ligt, maar op de koop toe regelmatig verrast.

Zita Swoon zet 'I Still Haven't Found What I'm Looking for' van U2 naar zijn hand, Hooverphonic stopt een tikje sensualiteit in het van Nirvana geleende 'In Bloom' en Ozark Henry geeft met een stemmige uitvoering van 'Black Hole Sun' aan dat het stemtimbre van Piet Goddaer niet voor dat van Chris Cornell moet onderdoen.

Arno bevestigt zichzelf als absoluut coverfenomeen door Queen op eigen terrein te verslaan met 'I Want to Break Free', en zelfs Vive La Fête maakt een goede beurt met een update van 'Rendez-Vous', de hit van Pas De Deux waarmee Studio Brussel een kwarteeuw geleden tot leven werd gewekt.

Tussen al dat moois ook net zoveel tegenvallers, met als absolute dieptepunt het Waalse Girls In Hawaii, dat met 'Voor ik vergeet' van Spinvis aangeeft dat hun Nederlands al net zo slecht is als hun Engels. Zornik, Buscemi , Shameboy en Flip Kowlier bevolken de grijze schemerzone tussen wel oké maar niet opvallend genoeg. Conclusie: een goede dubbel-cd die een uitstekende enkele had kunnen zijn. (EMI) (Bart Steenhaut) (***)

DOWNLOAD EERST: 'Black Hole Sun' door Ozark Henry

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine