TV-tips

Dit moet je gezien hebben vanavond

5 Een beeld uit ‘De dag’. © FBO/Woestijnvis

Bijna een jaar na de abonnees van Telenet Play krijgt nu ook de rest van Vlaanderen De dag te zien. Eindelijk, want De dag is misschien wel de beste Vlaamse serie ooit. Kiest u toch liever voor muziek of een docu? Dit zijn onze tv-tips.

De dag

Start van de veelbesproken, intelligent en minutieus opgebouwde thrillerserie met nordic noir-allures van Woestijnvis-koppel Jonas Geirnaert en Julie Mahieu. Het verhaal – een gijzeling in een bankfiliaal – bekijk je eerst vanuit het standpunt van de politieonderhandelaars. Daarna wordt de puzzel gelegd vanuit het perspectief van de gijzelnemers.

Om 20.35 uur op VIER

Lees ook

Is ‘De dag’ de beste Vlaamse serie ooit?
  

Ik, plastic

5 © EPA

Na decennia van euforie lijkt plastic – een uitvinding die ons veel gemak geschonken heeft – zich tegen ons te keren. Plastic vergaat niet en overwoekert onze wereld. Menno Bentveld onderzoekt in deze vierdelige reeks onze relatie tot plastic.

Om 21.10 uur op NPO2

The Kinks: Echoes of a World

5 The Kinks. © rv

Vijftig jaar na het verschijnen van het album The Kinks Are The Village Green Preservation Society gaat deze docu op zoek naar de kracht van dit meesterwerk van de Britse rockgroep The Kinks.

Om 23.20 uur op Canvas

The Resident

5 © rv

Fan van ziekenhuisseries? Dan is The Resident iets voor u. Deze nieuwe serie uit de FOX-portefeuille gaat over een strenge, briljante dokter die een idealistische jonge co-assistent laat zien wat er zich écht afspeelt achter de gordijnen van het ziekenhuis. 

Om 20.35 uur op Vitaya

Op weg met Jan

5 Lien Van de Kelder in 'Op weg met Jan'. © VRT

Jan Van Looveren trekt naar El Salvador met actrice Lien Van de Kelder. Het wordt een persoonlijke reis, want haar nonkel Bernard werd er vermoord.

Om 21.10 uur op Eén

Een volledig overzicht vindt u hier

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine