Tv-tips

Dit mag u vanavond niet missen op tv

1 Kevin Janssens en Veerle Baetens in 'D'Ardennen'. © rv

Een sterke Vlaamse film met Kevin Janssens en Veerle Baetens? Of toch liever een documentaire om het weekend af te sluiten? Dit zijn onze tv-tips voor vanavond. Een volledig overzicht vindt u hier

The Coronation

De kroning van Elizabeth II vond plaats op 2 juni 1953 in Westminster Abbey. De vorstin komt zelf aan het woord over deze dag en heeft het ook over de kroning van haar vader toen zij elf jaar was. Ook de geschiedenis van de kroonjuwelen komt aan bod.
Om 21 uur op BBC 1

D'Ardennen

'D'Ardennen' werd in 2017 de Belgische inzending voor de Oscars, kwam terecht op de shortlist van de European Film Awards en werd verkocht aan tal van landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Hoofdrolspelers van dienst zijn Vlaamse topacteurs als Veerle Baetens, Jeroen Perceval, Peter Van den Begin en Kevin Janssens, die de show steelt als strak geschoren gabber.
Om 20.35 uur op VTM

Scream queens

De makers van American Horror Story en Glee brachten de twee werelden uit die series samen voor deze uiterst kitscherige en bijwijlen absurdistische horrorserie. Emma Roberts, het nichtje van Julia Roberts, houdt zich allesbehalve in met de komische uitspattingen van haar hoofdpersonage en zo draagt ze eigenhandig de serie.
Om 22.35 uur op Q2

The Farthest

Interessante documentaire die een overzicht geeft van de Voyager-missie van de NASA, die in 1977 van start ging. Eerder werd aangenomen dat Voyager 1 - als eerste ruimtevaartuig ooit - in 2012 ons zonnestelsel had verlaten. Nu blijkt dat die mijlpaal pas in 2025 zal worden bereikt. Er is echter één grote maar: de brandstof is bijna op.
Om 22.10 uur op Canvas

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine