Tv-tips

Onze streaming- en tv-tips voor een geslaagde avond

Elke dag tipt de tv-redactie van De Morgen de beste en meest opvallende programma’s van de dag en ontdekkingen op Netflix en Telenet Play More. Het volledige overzicht van de ‘gewone zenders’ vindt u in onze tv-gids.

Inglorious Basterds 

In dit komisch oorlogsdrama weet regisseur Quentin Tarantino zijn gebruikelijke mengelmoes van humor, pulp en geweld naadloos in het plaatje van de Tweede Wereldoorlog te passen. Christoph Waltz is weergaloos in zijn rol als nazikolonel Landa en raakte zo bekend bij het grote publiek.

Om 20.35 uur op VIER.

Telenet Play More goes Game of Thrones

Het nieuwe en finale seizoen van Game of Thrones komt steeds dichterbij. Wil je alle verhaallijnen en personages nog eens opfrissen, dan schiet Telenet je te hulp met een speciaal katern. In de menubalk bovenaan vind je nu een heel GoT-dossier, met video’s over je favoriete personages, en belangrijker: recaps van de zeven voorgaande seizoenen. 

En dan... aftellen maar tot 14 april!

Op Telenet Play More.

Elysium

Snoeiharde sf-actiefilm van regisseur Neill Blomkamp, die eerder al indruk maakte met ‘District 9'. In ‘Elysium’ probeerde hij hetzelfde recept nog een keer, maar ditmaal is de boodschap wel heel expliciet in de film verwerkt. De actiescènes staan echter op punt en de special effects ogen fantastisch.

Om 20.35 uur op Q2.

Behind the curve

De aarde is rond, maar toch groeit de beweging van mensen die gelooft dat onze planeet eigenlijk plat is. Een ronde platte schijf, met Antarctica als grens, onder een koepel waar de hemel op geprojecteerd wordt. Volgens schattingen zouden 3 miljoen Amerikanen geloven dat de ronde aarde eigenlijk een complot is van ruimtevaartorganisatie NASA. 

Netflix brengt de documentaire uit 2018 over de ‘Flat Earthers’, met medegrondlegger Mark Sargent als onderwerp. Deze grijze veertiger woont nog bij zijn moeder, maar heeft een sterrenstatus onder complotdenkers. Toch is hij niet onomstreden, want een groeiende beweging onder de complotdenkers gelooft dat Sargent eigenlijk een agent van de Amerikaanse CIA is, die de ‘Flat Earthers’ in diskrediet moet brengen.

Te zien op Netflix.

Luther, seizoen 5

Wie aan één dosis Elba niet genoeg heeft, krijgt van Netflix meteen ook het volledige vijfde seizoen van de gitzwarte detectivereeks Luther’erbovenop. Dat speurneus John Luther geen engel is, bleek al vanaf de eerste vijf minuten van het allereerste seizoen. Toen leerden we hem kennen net op het moment dat hij twijfelde of hij een schurk een eerlijk proces zou gunnen, of toch de dood zou injagen. 

Die dualiteit werd de rode draad in de reeks: als politieagent is Luther meedogenloos routineus in het nastreven van rechtvaardigheid, maar zijn privéleven is een puinhoop, en daardoor is zijn morele kompas niet altijd even correct afgesteld. Nooit eerder werd dat zo duidelijk als in het vijfde seizoen, een nagelbijtende adrenalinerush die je moet bingewatchen tot het einde. 

Te bekijken op Netflix.

Deadpool 2

Deadpool geldt als de sexy badass onder de superhelden. Gehuld in een spandex pakje neemt hij zichzelf helemaal niet serieus, wat bij momenten knotsgekke cinema oplevert. Thor, Hulk, Iron Man? Allemaal mietjes volgens Deadpool, die alle regels aan zijn laars lapt. In deze tweede film krijgt Deadpool het aan de stok met Cable, een cyborgsoldaat uit de toekomst. Klaar voor een perfecte mix van droge humor, popculturele verwijzingen en gore toestanden? Oh ja, Céline Dion zorgde voor de titelsong.

Nu beschikbaar op Telenet Play More.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine