TV-tips

Deze topserie, die in de VS insloeg als een bom, mag u vanavond niet missen

4 Een beeld uit 'The Handmaid's Tale'. © AP

Canvas pakt vanaf vanavond uit met een absolute topreeks: critici hadden enkel superlatieven voor The Handmaid's Tale, die de Emmy Award voor beste dramaserie wegkaapte. Houdt u meer van film, docu of reality? Dit zijn onze tv-tips.

The Handmaid's Tale

4 Ann Dowd en Elisabeth Moss in 'The Handmaid's Tale'. © AP

In de Verenigde Staten sloeg deze tv-adaptatie van Margaret Atwoods gelijknamige roman uit 1985 in als een bom. Critici struikelden over superlatieven en de serie kaapte voor de neus van onder meer Westworld en Stranger Things de Emmy Award voor beste dramaserie weg. Geen verrassing, want The Handmaid's Tale snijdt ongemakkelijke maar actuele thema's aan zoals het objectiveren van vrouwen en de terreur van een totalitaire staat.

Lees ook: De beste tv in jaren, alleen word je er onpasselijk van

Om 22.55 uur op Canvas

Hannibal

Het fraai gefilmde vervolg op The Silence of the Lambs, zonder Jodie Foster, maar met een Anthony Hopkins in zijn element als seriemoordenaar Hannibal Lecter. Na zijn ontsnapping uit een inrichting leeft Lecter al enkele jaren ondergedoken in Firenze. Mason Verger, het enige slachtoffer dat Lecters gruweldaden heeft overleefd, probeert hem terug naar Amerika te lokken om wraak te nemen. Als lokmiddel gebruikt hij het enige waar Lecter nog in geïnteresseerd is: FBI-agente Clarice Starling.

Om 22.35 uur op Q2

2 sterren restaurant

4 © rv

Vlaanderen krijg maar geen genoeg van Mijn restaurant-varianten. Vandaag begint een nieuwe versie van de realityreeks waarin vier BV-duo's een restaurant openhouden en de strijd met elkaar aangaan in battles. Coach en jurylid van dienst is Sergio Herman, die al ervaring heeft met dit soort programma's. De topkok heeft vanavond meteen een test van formaat in gedachten voor Bieke Ilegems en Erik Goossens, Marie Verhulst en Andy Peelman, Roel Vanderstukken en Kürt Rogiers en Jacques Vermeire en Herman Verbruggen.

Om 20.35 uur op VTM

De Columbus

Wim Lybaert trekt er in deze reportagereeks telkens met een andere gast op uit. Deze keer gaat hij een weekje op reis met zangeres en model Els Pynoo. Els is verlegen van aard. Ook al heeft ze als een flamboyante diva op vele podia gestaan, zodra ze de megafoon van de Columbus in de hand krijgt, stokt haar stem. Maar samen met de bestemming laat Els onderweg ook haar schaamte varen.

Om 20.35 uur op Eén

The World's Most Wanted Animal

4 Een schubdier. © AP

Het schubdier is het meest illegaal verhandelde zoogdier ter wereld. De in Namibië wonende natuurbeschermster Maria Diekmann wijdt haar leven aan het redden en verzorgen van schubdieren. Camera's volgen haar naar het hart van de stroperscrisis in Vietnam, Thailand en China.

Om 21 uur op BBC2

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine