Tv-tips

Deze films mag u vanavond niet missen op tv

Een avondje televisiekijken gepland, maar weet u niet wat gekozen? Dan helpen onze tv-tips u alvast op weg. Van actie, tot sciencefiction of komedie. Aan u de keuze. Voor een volledig overzicht van het tv-aanbod kan u hier terecht. 

1 Philomena. © rv

The Truman Show

Het leven van Truman Burbank lijkt alledaags en onbenullig, maar toch volgen miljoenen televisiekijkers over de hele wereld alle ontwikkelingen in zijn bestaan. Truman is zich echter niet bewust van het feit dat duizenden minicamera's al zijn activiteiten registreren.

Jim Carrey staat bekend als de man met het rubberen gezicht en hij is voornamelijk te zien in knotsgekke komedies, maar in 'The Truman Show' weet hij zijn komische inslag perfect te combineren met de nodige dramatiek. Dat resulteert in een knappe acteerprestatie die wordt ondersteund door een intelligent scenario dat het concept van reality-televisie in het extreme trekt.

Komedie, om 20.30 uur op één. 

Alien

Wanneer de zeven bemanningsleden van het ruimteschip Nostromo naar de aarde willen terugkeren, ontvangen zij een noodsignaal vanop een onbewoonde planeet. Tijdens hun exploratie van een ondergrondse grot, wordt een van hen aangevallen door een afzichtelijk monster.

Deze fantastische combinatie van gothische horror en geloofwaardige sciencefiction blijft overeind als een van de meest baanbrekende films aller tijden. De regie van Ridley Scott en het werk van kunstenaars H.R. Giger en Moebius zorgden voor een nooit eerder geziene blik op de toekomst. De film werd veelvuldig geïmiteerd, maar nooit geëvenaard.

SF-thriller, om 20.40 uur op CAZ.

Death Race 2

In de nabije toekomst verkeert Amerika in een economische crisis en neemt het geweld steeds meer toe. Om de groeiende criminaliteit de kop in te drukken worden privégevangenissen geopend. In zo'n gevangenis is televisiepersoonlijkheid September Jones bezig met het opstarten van de op sensatie beluste realityshow 'Death Race'.

Actiethriller, om 22.20 uur op Q2.

When a man loves a woman

Alice en Michael Green hebben alles om gelukkig te zijn: een harmonieus huwelijk, boeiende jobs en twee schattige dochters. Na enkele jaren van schijnbaar geluk hangt er echter een donkere schaduw boven het gezin. Alice heeft namelijk een ernstig alcoholprobleem dat ze steeds verborgen heeft gehouden voor haar gezin, maar waar ze alsmaar minder controle over heeft.

Drama, om 22.25 uur op VIJF.

Philomena

Ierland, 1952. Philomena Lee moet haar peuter afgeven voor adoptie, maar in de daaropvolgende 50 jaar probeert ze hem te vinden. Wanneer ze de cynische journalist Martin Sixsmith ontmoet, vertrekken ze samen naar de Verenigde Staten om haar zoon op te sporen.

Dit is het waargebeurde verhaal van de zoektocht van Philomena naar haar zoon, die ze vijftig jaar geleden als ongehuwde moeder in het streng katholieke Ierland verplicht moest afstaan. Judi Dench zet in de hoofdrol een prachtige en meeslepende acteerprestatie neer en krijgt sterk weerwerk van Steve Coogan, die te zien is in de rol van auteur Sixsmith. De film werd genomineerd voor vier Oscars, waaronder die voor beste film en beste scenario. Coogan schreef trouwens ook mee aan dat scenario.

Om 22.40 uur op NPO2.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

zine