tv-tips

Deze films kan u vanavond gratis zien op tv

Ridley Scott leverde met 'Alien' een absolute horrorklasssieker af en had geen zin om daar een vervolgfilm op te draaien. James Cameron werd na het succes van 'The Abyss' aangesproken om het van Scott over te nemen. Gelukkig besefte Cameron dat hij de sfeerzetting van 'Alien' niet zou kunnen evenaren en daarom besloot hij om van deze sequel een actiefilm te maken. U kan 'Aliens' en nog 3 andere films vanavond bekijken op tv.

1 Rise of the Planet of the apes © rv

Wreck-it Ralph

Al tientallen jaren wordt Wreck-It Ralph overschaduwd door Fix-It Felix Junior, de brave held uit hun game die de boel altijd weet te redden. Wreck-It Ralph heeft er genoeg van om altijd maar de slechterik te spelen en neemt het heft in zijn eigen, massieve handen.

In 2015 bracht Adam Sandler 'Pixels' uit, een komedie over videogames. Die werd echter weggelachen door zowel de critici en de bioscoopgangers. Een jaar eerder kregen videogames al een veel leuker eerbetoon in de vorm van deze animatiefilm over de titelgevende Wreck-It Ralph. De betoverende beelden, het pientere scenario en het laagje nostalgie zorgen voor een erg leuke kijkervaring. Dat vonden de bioscoopgangers toen ook, want intussen staat er een sequel in de stijgers.

18.20 uur op Vier

Rise of the Planet of the apes

Wetenschapper Will Rodman voert onderzoek naar genetische manipulatie op apen. Wanneer een van de proefdieren, de chimpansee Caesar, zich intellectueel en emotioneel begint te ontwikkelen, breekt er een oorlog uit tussen mensen en apen om de heerschappij over de aarde.

Het sterkste punt van 'Rise of the Planet of the Apes' zijn met voorsprong de special effects: met geavanceerde computeranimatietechnieken werden de gezichtsuitdrukkingen van acteur Andy Serkis overgezet op de virtuele chimpansee Ceasar. Het betekende een geslaagde doorstart van de uitgeteerde originele filmreeks. Het vervolg 'Dawn of the Planet of the Apes' verscheen in 2014 en het derde deel, 'War for the Planet of the Apes', speelde in 2017 in de zalen.

20.30 uur op vtm

Aliens

Het ruimteschip Nostromo werd door buitenaardse wezens aangevallen en officier Ripley is de enige overlevende. Ze wil het hoe en het waarom van de plotselinge aanval achterhalen en keert samen met soldaten naar de geheimzinnige planeet terug.

Ridley Scott leverde met 'Alien' een absolute horrorklasssieker af en had geen zin om daar een vervolgfilm op te draaien. James Cameron werd na het succes van 'The Abyss' aangesproken om het van Scott over te nemen. Gelukkig besefte Cameron dat hij de sfeerzetting van 'Alien' niet zou kunnen evenaren en daarom besloot hij om van deze sequel een actiefilm te maken. Het resultaat is een adembenemende film boordevol Oscarwinnende speciale effecten.

20.40 uur op CAZ

Drie dagen in augustus 1914

Zeven getuigen praten over de massamoorden die de Duitsers in Dinant aanrichtten toen ze in augustus 1914 België binnenvielen. Zij zijn rechtstreekse afstammelingen van de slachtoffers en vertellen het verhaal van hun gebroken families.

Wie aan WO I denkt, denkt aan de loopgraven in de Westhoek. Maar voor het in Flanders Fields tot een totale impasse kwam, waren de Duitsers al op brutale wijze Wallonië binnengevallen. In Dinant doodden ze zonder mededogen 674 burgers. De verhalen van die executies werden van generatie op generatie doorgegeven, de RTBF bundelde ze.

22.20 uur op Canvas

Klip

Jasna is een beeldschone tiener met een terminaal zieke vader en een ontmoedigde moeder. Ze komt tegen alles en iedereen in verzet en begint woest te experimenteren met seks en drugs, ondertussen filmt ze zo veel mogelijk met haar mobiele telefoon.

De expliciete beelden, waaronder enkele vrijpartijen tussen tieners, zorgden voor heel wat controverse, maar de Servische regisseuse Maja Milo ging er prat op dat zulke beelden onontbeerlijk waren voor haar boodschap.

23.10 uur op NPO2

Het volledige tv-overzicht vindt u hier

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine