TV-tips

Deze 5 topfilms kunt u vanavond gratis bekijken

Lastige werkweek achter de rug? Vrijdagavond is het ideale moment om even te ontspannen bij een fijne film. Dit zijn onze aanraders voor vanavond.

1. 22 Jump Street

De cast bleef zo goed als ongewijzigd en de bromance tussen Jonah Hill en Channing Tatum is nog steeds even vermakelijk als aanstekelijk. De regisseurs en acteurs van 21 Jump Street doen hun kunstje gewoon nog eens over, en maken daar geen geheim van. Integendeel: die boodschap wordt er de hele film lang ingehamerd, en dat werkt voortreffelijk.

Om 20.30 uur op Vier

via GIPHY

2. My Best Friend's Wedding

Een romantische komedie van het lichtvoetige soort, maar Julia Roberts is alweer erg te genieten en het scenario van Ronald Bass (Rain Man) zorgt ervoor dat ze haar personage ook wat diepte kan geven. Cameron Diaz is leuk als de poeslieve Kimberly die gaandeweg haar ware aard toont.

Om 20.35 op Vijf

via GIPHY

3. The Godfather II

Schitterend tweede deel van het driedelige gangsterepos naar de roman van Mario Puzo, nog grootser en meeslepender dan The Godfather. Werd in 1974 bekroond met zes Oscars, waaronder die voor Beste Film, en prijkt nog steeds in tal van top 10-lijstjes van beste films ooit gemaakt.

Om 20.40 op CAZ

via GIPHY

4. Drive

Bij de release van Drive trokken velen naar de bioscoop in de hoop een film in de trant van 'Fast & Furious' te zien, maar de Deense regisseur Nicolas Winding Refn zorgde voor een actiefilm die eerder overkomt als een intense karakterstudie. Een indrukwekkende Ryan Gosling, toen bekend van The Notebook, werd plots een van de meest geloofwaardige acteurs in Hollywood. Ook de geweldige soundtrack met o.a. Kavinsky en The Chromatics viel meteen op.

Om 21.15 op Canvas

via GIPHY

5. Moonstruck

In deze bitterzoete romantische komedie bewees Cher dat ook een stukje kan acteren. Voor haar rol van de ietwat bijgelovige weduwe Loretta Castorini won ze de Oscar voor beste actrice. Daarnaast werd de film nog genomineerd voor vijf andere Oscars, waarvan het er nog twee kon verzilveren (beste script en beste bijrolspeelster).

Om 23.35 op Eén

via GIPHY

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

zine