Tv-tips

De terugkeer van 'Wat als?' en 5 andere onmisbare tv-tips

Op deze laatste dag van het heerlijke herfstweer schotelen we u graag deze verwarmende tv-tips voor.

4 Wat als?, vanaf vanavond opnieuw op uw tv-scherm. © Wat Als?

1. Brugge jaagt op punten

4 © Photo News

In de Jupiler Pro League heeft Club Brugge eindelijk de goede vorm te pakken, maar in de Champions League bengelt de landskampioen met 0 op 9 troosteloos onderaan in groep G. Nu overwinteren in Europa zo goed als onmogelijk is geworden, zijn de manschappen van Michel Preud'homme er vooral op gebrand die pijnlijke nul van de tabellen te vegen. Club rekent daarvoor vooral op man-in-vorm Anthony Limbombe, die het gemis van geblesseerde goudhaantjes José Izquierdo en Lior Refaelov met verve opvangt.

Champions League, FC Porto - Club Brugge, Q2, 20.15 uur

2. 'Wat als?' is terug

Geen enkel Belgisch televisieprogramma deed het hen ooit voor, een Emmy-Award winnen. Tim Van Aelst en zijn team van Shelter flikten het in 2014 na het tweede seizoen. In dit derde seizoen van het sketchprogramma maken vijf nieuwe gezichten hun opwachting: Matteo Simoni, Barbara Sarafian, Peter Van den Eede, Jeroen Perceval en Charlotte Timmers. Het programma biedt pasklare antwoorden op vragen als: wat als mannen pauwen waren? Wat als iedereen ontslagen wilde worden? Of wat als er overal jobstudenten waren?

Wat als?, vtm, 20.35 uur

3. De 16

Het is Willem Wallyn, de zoon van ex-partijsecretaris van de PS Luc, die zowel het scenario schreef voor de reeks als de regie in handen nam. De reeks toont het leven op het kabinet van de vice-minister, maar gaat over het cynische machtsspel dat je krijgt als je twee mensen samenzet in een hiërarchisch verband. Een smakelijke cocktail van 'The Office' en 'House of Cards'. Opiniërend hoofdredacteur Bart Eeckhout gaf de reeks vorige week vijf sterren: "De 16 is vijfsterrentelevisie, een prijsbeest met internationaal potentieel."

De 16, Canvas, 21.05 uur

4. Black lives matter

4 Sallie Chapman, moeder van William Chapman. © AP

De Emmy-winnende documentairemaker James Jones onderzoekt de dood van William Chapman, de Afro-Amerikaanse tiener die in april 2015 werd doodgeschoten door de blanke politieagent Stephen Rankin. Op 22 april 2015 reageerde de agent op een melding van winkeldiefstal. Een paar minuten nadat hij ter plaatse was, schoot hij William Chapman dood op de parkeerplaats van de supermarkt. Na het incident werd Rankin ontslagen door de politie van Portsmouth en aangeklaagd wegens moord. Hoewel er vorig jaar in de VS 306 zwarte mannen door de politie werden gedood, verschenen slechts veertien van hen voor de rechter. Jones spreekt met de advocaten, familie en vrienden van Chapman en Rankin.

Unarmed black male, BBC2, 22 uur

5. De grootste strijd van Hillary

Volgende week - in de nacht van 8 op 9 november - komen we eindelijk te weten wie Barack Obama zal opvolgen als president van de Verenigde Staten. In de aanloop naar deze verkiezingen worden we om oren geslagen met portretten, documentaires en tv-debatten waarin beide presidentskandidaten een hoofdrol speelden. In deze Franse documentaire blikt William Karel terug op de politieke loopbaan van Hillary Clinton, waarbij ze van 'vrouw van' uitgroeide tot de mogelijk eerste vrouwelijke president van Amerika. 

Hillary Clinton: A woman on the edge, NPO2, 22.55 uur

6. Film op woensdag

Shia LaBeouf is de laatste tijd veel in het nieuws gekomen voor zijn capriolen in naam van de kunst met een grote K, en soms zijn die capriolen verbonden aan zijn films. Zo had hij voor zijn auditie in 'Nymphomaniac' van Lars von Trier een sextape met zijn vriendin ingestuurd. Voor 'The Necessary Death of Charlie Countryman' bleek dan weer dat hij als voorbereiding op zijn rol LSD had genomen. Dat heeft zijn personage misschien meer diepgang meegegeven, maar het heeft de film niet van een povere opbrengst gered.

The necessary death of Charlie Countryman, CAZ, 20.40 uur

Nog meer tv-tips vindt u elke dag in onze tv-gids.

4 Tv-app © DM

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult

zine