Tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Elke dag tipt de tv-redactie van De Morgen de beste en meest opvallende programma’s van de dag en ontdekkingen op Netflix en Telenet Play More. Het volledige overzicht van de ‘gewone zenders’ vindt u in onze tv-gids.

Attenborough and the Giant Elephant

BBC-coryfee Sir David Attenborough verdiept zich in het leven van Jumbo, de beroemde olifant uit het victoriaanse tijdperk die vermoedelijk de grootste ooit was van zijn soort. Jumbo kwam aan in de zoo van Londen in 1865. Hij was uitermate populair bij de koninklijke familie, maar ook bijzonder ongelukkig in gevangenschap.

2 Sir David Attenborough © REUTERS

Om 20.25 uur op NPO2.

Geronimo: an American Legend

Het legendarische Apache-opperhoofd Geronimo streed voor het behoud van de indiaanse cultuur en speelde jarenlang een kat-en-muisspelletje met het federale Amerikaanse leger tot hij en 34 medestrijders zich uiteindelijk op 5 september 1886 nabij de Mexicaanse grens overgaven.

Om 20.40 uur op CAZ.

Jackie

Jackie Kennedy ontvangt een journalist om te praten over de dood van haar man: de Amerikaanse president John F. Kennedy. Via het gesprek beleeft ze opnieuw de gruwelijke momenten en dagen na de aanslag op haar echtgenoot.

Om 22.20 uur op NPO2.

Luther, seizoen 5

Wie aan één dosis Elba niet genoeg heeft, krijgt van Netflix meteen ook het volledige vijfde seizoen van de gitzwarte detectivereeks Luther’erbovenop. Dat speurneus John Luther geen engel is, bleek al vanaf de eerste vijf minuten van het allereerste seizoen. Toen leerden we hem kennen net op het moment dat hij twijfelde of hij een schurk een eerlijk proces zou gunnen, of toch de dood zou injagen. 

Die dualiteit werd de rode draad in de reeks: als politieagent is Luther meedogenloos routineus in het nastreven van rechtvaardigheid, maar zijn privéleven is een puinhoop, en daardoor is zijn morele kompas niet altijd even correct afgesteld. Nooit eerder werd dat zo duidelijk als in het vijfde seizoen, een nagelbijtende adrenalinerush die je moet bingewatchen tot het einde. 

Te bekijken op Netflix.

Deadpool 2

Deadpool geldt als de sexy badass onder de superhelden. Gehuld in een spandex pakje neemt hij zichzelf helemaal niet serieus, wat bij momenten knotsgekke cinema oplevert. Thor, Hulk, Iron Man? Allemaal mietjes volgens Deadpool, die alle regels aan zijn laars lapt. In deze tweede film krijgt Deadpool het aan de stok met Cable, een cyborgsoldaat uit de toekomst. Klaar voor een perfecte mix van droge humor, popculturele verwijzingen en gore toestanden? Oh ja, Céline Dion zorgde voor de titelsong.

Nu beschikbaar op Telenet Play More.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

nieuws

cult